HC Helmond Heren 1 – MEP heren 1 (2-2)

Zondag 22 maart 2015, super Sunday op HC Helmond. Zowel dames 1 als wij speelden thuis belangrijke wedstrijden in de strijd om de play off plaatsen. Verschillende jeugdteams hadden mooie spandoeken gemaakt om de vaandelteams aan te moedigen en tussen de twee wedstrijden werden de 10 geboden van HC Helmond aangeboden aan het jongste en oudste lid van de club. Ondertussen lag onze focus echter volledig op de wedstrijd en de tegenstander van die dag: de mannen van MEP uit Boxtel. Eerder in de competitie wisten we tot een moeizame 2-1 overwinning in Boxtel te komen. We wisten hoe MEP graag speelt en waren tot op het bot gemotiveerd om er een mooie middag van te maken en de drie punten in Helmond te houden.

Bij aanvang van de eerste helft werd direct duidelijk dat ook MEP gebrand was om de drie punten binnen te slepen. Er ontstond een mooie pot met goed spel van beide kanten. Er waren wat kansjes over en weer. Van echte mega kansen konden we echter niet spreken. Het was dan ook een verassing toen MEP het voor elkaar kreeg om te scoren. Vanuit een scrimmage in onze cirkel werd de bal met een lobje over onze keeper Laurens heen gewerkt. De bal leek naast te gaan, maar butste helaas via de binnenkant van de paal het doel in. Wij gaven de moed echter niet op en bleven goed doorspelen. Naar verloop van tijd kregen we een strafcorner mee die perfect benut werd door ons strafcornerkanon Floris "Polski” van den Broek. 1-1 was ook direct de ruststand.

In de rust werd ons duidelijk gemaakt dat we goed stonden te spelen en dat het zeker mogelijk was om die felbegeerde drie punten te pakken. Er werden hier en daar wat puntjes op de i gezet en verder moesten we gewoon doorgaan met waar we gebleven waren, goed hockey spelen.

In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide partijen bleven goed hockeyen. Op een gegeven moment kregen we weer een strafcorner mee die wederom perfect benut werd door Floris. We stonden met 2-1 voor en het leek erop dat we deze stand vast zouden kunnen houden. Helaas kregen we vijf minuten voor tijd nog een doelpunt tegen. De bal werd door een speler van MEP met zijn backhand hoog de cirkel ingebracht, de scheidsrechter liet doorspelen en uit wederom een scrimmage kreeg een speler van MEP de bal op goal, de Helmondse stick die de bal nog beroerde kon niet voorkomen dat de bal in het doel verdween, 2-2. Na deze tegenslag zette wij alles op alles om weer op voorsprong te komen. Uiteindelijk slaagde we perfect in onze opzet om een zo goed mogelijke kans te creëren. Twee minuten voor tijd werd er een strafcorner versierd. Floris haalde weer vol aan en de lijnstop van MEP hield de bal tegen met zijn lichaam, normaal gesproken zou dit een strafbal zijn. Helaas werd deze niet toegekend. 2-2 was dan ook de eindstand van de wedstrijd.

Doordat Berkel-Enschot verloor zijn we de tweede plaats toch nog tot op een punt genaderd. Het blijft dus nog steeds hartstikke spannend en alles is nog mogelijk. We willen graag iedereen bedanken die ons afgelopen zondag aan heeft staan moedigen. Daarnaast willen we alle jeugdspelers die een spandoek hebben gemaakt hartelijk bedanken voor de moeite!

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Geel-Zwart op het programma. We hopen dan weer veel Helmond supporters te mogen begroeten!