Wedstrijdverslag Dames 1 - Union D1 - zondag 16 oktober

Wedstrijdverslag Dames 1- Union Dames 1
panoramabeeld
Het was eindelijk weer zover, matchday! Gister, zondag 16 oktober, was het Super Sunday, wat betekent dat Heren 1 na ons ook nog thuis speelde en hun koppositie zou verstevigen. Samen met het mooie weer en het vele publiek waren dit de perfecte omstandigheden voor een mooie wedstrijd.

Na een goede bespreking en warming-up begon de wedstrijd dan eindelijk. De eerste 10 รก 15  minuten waren we wat onrustig. Union probeerde de bal alleen maar door de as van het veld te spelen, waar wij moeite mee hadden. Na goede communicatie in het veld kregen we meer grip op de wedstrijd. Langs de kant werd het steeds maar drukker en drukker. Uiteindelijk resulteerde dit alles in een aantal goede kansen en meer balbezit.

In minuut 9 kregen we onze eerste strafcorner tegen. Deze verliep niet helemaal zoals we gehoopt hadden. Lotte kreeg namelijk de bal op haar mond. De tijd heeft een aantal minuten stilgelegen, maar gelukkig is Lotte, buiten een flinke zwelling en een hoop pijn, nog helemaal heel. Er werd een nieuwe strafcorner gegeven die er helaas in ging. Niet de koppies laten hangen, maar gewoon goed verder hockeyen. Dit gebeurde dan ook. De eerste en tevens enige strafcorner van de wedstrijd voor ons werd gegeven. Dit betekende dat Joyce haar kans kreeg om de stand gelijk te maken. Snoeihard pushte ze bal, maar helaas net naast het doel.

In de rust hebben we weer orde op zaken gesteld, goede afspraken gemaakt en herhaald. De tweede helft was dan ook voor het merendeel voor ons. De kansen die we kregen gingen er bijna in, of gingen net naast. Na een goede actie van Emilie haalde de keeper haar onderuit, strafbal! Joyce mocht deze strafbal verzilveren, maar helaas lukte dit niet. Ondanks dat bleven we doorgaan. Een minuut of 5 later kwam Union bij ons in de cirkel en kreeg een corner. Gelukkig wist Joyce haar gemiste strafbal helemaal goed te maken door een bal van de lijn te halen. Na wat aandringen bij hun cirkel kreeg Emilie de kans om op haar backhand de 1-1 te maken. Zo, 1-1. Nu moesten we doorpakken. Dit lukte aardig want de volgende kans was alweer in de maak. Renée gaf de bal super mooi voor, maar helaas misten Liselot en Celine de bal net. In de laatste minuut kwamen we er nog uit via een mooie counter en het publiek werd helemaal gek! Het hele team heeft het nog steeds over het lawaai en gejuich van het publiek, we kregen er helemaal kippenvel van! Helaas wisten we niks met die counter te doen en werd 1-1 de eindstand.

Na veel goed aanvallend en verdedigend werk van Maartje werd zij Woman of the Match. We vonden immers ook dat dit punt gevierd moest worden met een borrel!

Wij willen het publiek bedanken voor de grote opkomst en de steun die jullie ons gaven.

Liefs,
Dames 1

PS. Zaterdag 22-10 is het weer zover, de clinic van Heren 1 en Dames 1. De clinic duurt van 10 tot 12 en om 12.15 uur is er nog een demo!