Aanmelden bij HCH-jeugd? Hier vind je meer informatie over selectie en indeling!

 


Snel na de meivakantie gaan we beginnen met de (pre)selectie voor de jeugd. In deze mail lees je alles over de procedure en hoe je je er voor moet aanmelden. Ook vertellen we graag wat meer over de verwachtingen die we als club van je hebben, wanneer je wordt toegelaten tot een selectieteam. Alle spelers worden door club-professionals, TC-leden en onafhankelijke selecteurs beoordeeld, zodat een eerlijke indeling ontstaat - op basis van leeftijd, motivatie en (uiteraard) hockeykwaliteit.

Als basis gebruiken we de leeftijdsgrenzen die door de KNHB worden gehanteerd:
D-jeugd: 10-11 jaar
C-jeugd: 12-13 jaar
B-Jeugd: 14-15 jaar
A-Jeugd:16-17 jaar 
(peildatum: 1 oktober)

Let op: voor elke leeftijdscategorie is de werkwijze nét even anders. Lees deze mail dus goed door!

Deelname aan een selectie- of opleidingsteam is niet vrijblijvend. Als club hebben we een aantal verwachtingen van onze prestatiehockeyers. Die afspraken kun je hier vinden.

Heb je vragen? Zoek dan contact met de Technische Commissie Jeugd via de mail.

Veel succes!
De Technische Commissie Jeugd

Fase 1: Preselectie-trainingen

D-Jeugd

De selectieplanning gaat in verschillende fasen. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen kinderen die dit jaar in de D-jeugd blijven, en kinderen die volgend jaar vanuit de E-8-teams in gaan stromen. 

Alle kinderen die dit jaar in de D-jeugd blijven spelen allereerst (op woensdag 24 mei) een of meerdere preselectie-wedstrijden:
woensdag 24 mei, van 14.00 tot 16.00 uur: Meisjes
woensdag 24 mei, van 16.00 tot 17.30 uur: Jongens

De week erna (op donderdag 1 juni) trainen alle D-kinderen (dus ook de huidige E-8 spelers) samen in de D-selectiecarrousel:
donderdag 1 juni, van 17.45 tot 21.00 uur: Jongens en meisjes

Na deze preselectie worden selectietrainingen georganiseerd. Die zijn uitsluitend toegankelijk op uitnodiging door de TC Jeugd.

C- en B-Jeugd

De selectie voor de B- en de C-Jeugd bestaat uit 2 fasen. Voor de preselectie kan ieder gemotiveerd lid zich aanmelden. Deze trainingen bestaan uit wedstrijdvormen - de planning ziet er als volgt uit:

Jongens C: donderdag 18 mei van 17.00 tot 18.30 uur
Jongens B: donderdag 18 mei van 18.30 tot 20.00 uur

Meisjes C: maandag 22 mei van 18.30 tot 20.00 uur
Meisjes B: maandag 22 mei van 20.00 tot 21.30 uur

Na deze preselectie worden selectietrainingen georganiseerd. Die zijn uitsluitend toegankelijk op uitnodiging door de TC Jeugd.

Aanmelden is vanaf vandaag (tot uiterlijk 8 mei 2017) mogelijk. Dat doe je door het invullen van dit formulier. Ben echter wel realistisch ten aanzien van je kansen op opname in een selectie- of opleidingsteam!

A-Jeugd

In de A-Jeugd kennen we geen preselectie. Deelname aan de selectietrainingen is uitsluitend op uitnodiging door de TC-Jeugd.

Fase 2: de selectietrainingen

In de weken daarna (week 23, 24 en 25) vinden de selectietrainingen plaats. De samenstelling van die groepen wordt bepaald aan de hand van de preselecties in combinatie met informatie die door de coaches en trainers wordt aangeleverd. De selectiegroepen zullen voorafgaand aan de selectietrainingen worden gepubliceerd op de website van HC Helmond.

Deze selectietrainingen zijn alleen op uitnodiging door de TC. De exacte planning wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Ben je van mening dat je onterecht niet bent opgenomen in de selectiegroep? Stuur dan een mail aan [email protected] - de TC zal je aanmelding beoordelen en indien gewenst terugkoppelen.
Recreatiespeler?

Vul het vriendenbriefje in!

We willen graag aan zo veel mogelijk wensen tegemoetkomen. Dat betekent dat we graag van je willen weten met wie je volgend jaar in een team wilt spelen. Om het makkelijk te maken hebben we daar een online formulier voor opgezet. Dat formulier kun je hier vinden! 

Let op: we proberen zo veel mogelijk rekening te houden met je wensen - zeker bij een recreatieteam. Echter: Soms lukt dat niet - hou daar rekening mee.

Meer over de Technische Commissie Jeugd


Hieronder lees je wie er verantwoordelijk is voor alle verschillende leeftijdscategorie├źn.

Jongens A: Mark Booy en Brigitte den Ouden
Jongens B: Mark Booy en Brigitte den Ouden
Jongens C: Paul Houthooft
Jongens D: Kees Doelman

Meisjes A (Prestatie): Martijn van Ommeren
Meisjes A (Recreatie): Tijs Martens (voorzitter)
Meisjes B (Prestatie): Michiel Serrarens
Meisjes B (Recreatie): Mark van de Kerkhof
Meisjes C (Prestatie & Recreatie): Ingrid Vlemmings
Meisjes D (Prestatie & Recreatie): vacature
Keepers: Ernst Ernstsen


Jeugd | 25 April