Wedstrijdverslag Finale SilverCup HC Naarden H1 - HC Helmond H1

Nieuws afbeelding

Met een afgeladen bus vol Helmondse supporters vertrokken we naar Zeist (Hockeyclub Schaerweijde). Eindelijk was het dan zover: "de finale van de Silver Cup”, de tegenstander was HC Naarden de kampioen van de 1ste klasse A.

We begonnen de wedstrijd fel, zoals Sjef tegen de ED journalist vertelde: "We begonnen de wedstrijd in de 10de versnelling.” Deze felheid vanaf minuut 1 resulteerde meteen in een aantal grote kansen. Luc de Wolf stond vrij in de cirkel om te tippen, maar die ging rakelings over. Later in de wedstrijd nam Thomas Schueler de bal aan in de cirkel, draaide naar zijn backhand maar die ging richting het zijnet. Door het goed doordrukken kregen we ook nog een aantal strafcorners, we wisten dat de eerste uitloper erg rapido was! Hierdoor waren we genoodzaakt om een variant te spelen op Stijn Vermeulen, die de bal feilloos in de lange hoek flatste, 0-1. Nadat Stijn had doelpunt had gemaakt rende hij naar de supporters en deed hij de wel bekende loser dance van Fortnite. Na het doelpunt floot de scheidsrechter direct af voor de rust.

De 2de helft begonnen we minder sterk. Het doel was om zo min mogelijk strafcorners tegen te krijgen alleen we konden ons hier niet aanhouden. Naarden had een sterke sleeppush en dit resulteerde al vrij snel op de gelijkmaker. In de 44ste minuut werd het 1-1 uit de strafcorner. Niks aan de hand gewoon door blijven hockeyen alleen na 8 minuten kregen we weer een strafcorner tegen die erin vloog, 2-1. We moesten wat meer naar voren drukken en hierdoor gaven we te veel ruimte achter weg, door twee snelle counters werd het 3-1 en 4-1. Uiteindelijk wist Michiel Beukers via de strafcorner nog de 4-2 te maken maar het kwaad was al geschiet. Eindstand 4-2.

Helaas, hebben we dit seizoen de trofeeënkast van HC Helmond niet kunnen spekken met onze 2de plaats in de competitie en beker. Maar toch hebben we een geweldig seizoen gehad. We willen daarom ook alle supporters enorm bedanken! En we hopen jullie dan ook volgend jaar weer in volle getalen langs de lijn te zien, waar we ons best gaan doen in de Overgangsklasse en Gold Cup!