Wedstrijdverslag 23 september 2018 Hattem H1 – Helmond H1

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag een prachtige wedstrijd voor de boeg: Hattem uit. De één na verste tegenstander dit seizoen. Na eerder dit seizoen 144 km te hebben gereden om drie punten mee naar huis te nemen vanuit Delft mochten we het zondag 140 km verder op zoeken in Hattem. Voorafgaand aan het seizoen hebben we al een uitwedstrijd tegen Hattem gespeeld. Destijds werd het een gelijkspel. Zondag mochten wij de drie punten op basis van de tweede helft terecht mee naar huis nemen.

De eerste helft begon rommelig aan beide kanten. Ballen werden niet aangenomen, de passing was zwak en geen van beide ploegen kwam echt lekker in de wedstrijd. Toch wist Michiel Beukers na ongeveer 5 minuten de eerste corner van de wedstrijd te versieren door goed druk zetten van onze spitsen. Helaas kon de corner niet omgezet worden in een doelpunt. In het vervolg van de eerste helft kwamen er kansen over en weer. Een aantal keer stond Laurens goed in zijn doel en aan de overzijde wist de verdediging van Hattem goed stand te houden. Na een minuut of 20 wist Hattem een corner te versieren. Helmond kreeg de bal niet goed weg en in de tegenaanval werd de bal via de achterlijn voorgelegd en bij de tweede paal eenvoudig binnen getikt. Tot de rust veranderde er weinig aan het spel. Kleine kansjes over en weer, maar dit leidde niet tot doelpunten.

In de rust kwamen we gezamenlijk tot dezelfde conclusie, het moest beter. We moesten meer druk op de opbouwers van Hattem zetten en de duels moesten steviger worden aangepakt. Dit was direct zichtbaar in de tweede helft. Door de hoge druk wisten we veel ballen te onderscheppen in het middenveld. Toch kwam het eerste schot in de tweede helft van de backhand van een Hattem spits. Na knullig balverlies in het middenveld speelde Hattem een counter goed uit waarna de bal hard voorlangs werd geslagen. In de daarop volgende aanval wisten we via de linker kant goed door te komen met een mooie combinatie. Laurens Helmes wist met deze aanval een corner te versieren die middels een goed ingestudeerde variant werd binnengetikt door Thomas Heling. Na de 1-1 werd de wedstrijd rommelig. Er vielen een aantal kaarten aan beide kanten en het spel werd er niet beter op. Gelukkig was de wilskracht groot en konden we met hard werken en de duelkracht de tweede helft doorkomen. Zelfs met 9 man konden we goed stand houden. 10 minuten voor tijd kwamen we er snel uit over de linker kant. Met een snoeiharde schijnflats maakte wederom Thomas Heling het de keeper te moeilijk en stond de 1-2 op het scorebord. De laatste 10 minuten moesten we vechten voor iedere meter op het veld. Gelukkig wisten we de 1-2 te verdedigen en mochten we voor de derde keer dit seizoen de 3 punten op zak houden.

Na 3 speelronden zijn we de trotse nummer 1 van de competitie. Aanstaande zondag staat Leiden op programma. Na de wedstrijd gaan we wederom een mooi feestje bouwen. We hopen jullie allen in grote getalen langs de lijn te zien. In het bijzonder willen we nogmaals onze dank uitspreken naar de trouwen supporters die ondanks het weer en het grote aantal kilometers de tocht hebben afgelegd!