Wedstrijdverslag HC Helmond H1 - LOHC H1 30 september 2018

Nieuws afbeelding

Na de gewonnen Goldcup bekerwedstrijd op donderdagavond (27-09) tegen USHC H1 (1-3) kregen de beentjes twee dagen rust en stond er op zondag een hele andere wedstrijd op het programma. De mannen van Leiden Heren 1 komen op bezoek bij Helmond. Na drie wedstrijden had Leiden vier punten behaald tegen lastige tegenstanders als Breda, Xenios en Victoria. Helmond daarentegen stond op een puntentotaal van negen, maar dat betekende absoluut niet dat we overmoedig konden zijn! Het beloofde een lastige pot te worden..

We begonnen met volle overtuiging aan de wedstrijd. Volle druk op de verdedigers van Leiden resulteerde direct in kansen voor Helmond. Na een kleine vijf minuten was de eerste strafcorner een feit. Via een variant belandde de bal in de rebound bij Laurens 'Lionel' Helmes, die de bal slim voorbij de keeper in de korte hoek sloeg, 1-0! Dit was een verdiende voorsprong voor Helmond. Echter na 10-15 minuten kwamen de mannen uit Leiden steeds beter in hun spel, ze hockeyden steeds verder van hun eigen doel af. Dit resulteerde in behoorlijk wat kansen, zowel strafcorners als veldkansen. Er werd op het randje geduelleerd aan beide kanten, wat helaas in enkele kaarten resulteerde. Helmond speelde zelfs ruim 20 minuten met 10 man (en zelfs kort met 9 man). Er werd hard gewerkt om de voorsprong te behouden. Met de rust bleef de 1-0 op het scorebord staan.

Kort na de rust kwam Leiden op 1-1 door een slimme en snelle counter. Met kansen aan weerszijden was de wedstrijd ongelofelijk spannend voor het publiek, maar ook in het veld. We wisten dat het een pittige wedstrijd zou worden, maar het kostte erg veel energie en vechtlust om ook de 1-1 te behouden. Het bleek lastig om de kansen af te maken. Na een mooie actie van Marco over de achterlijn werd de bal zelfs nog van de lijn gehouden! Maar ook strafcorners werden gepareerd door de keeper of door de verdedigers van Leiden. Het bleef uiteindelijk 1-1. Achteraf zijn we tevreden met het gelijkspel, en we blijven ongeslagen in Helmond! Leiden heeft zelf nog genoeg kansen gehad om op voorsprong te komen, maar gelukkig stond daar onze keepert LG om de bal niet nog eens uit het netje te hoeven vissen.

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de goede support langs de lijn en we hopen jullie zondag 7 oktober (14:45u) te mogen verwelkomen in de uitwedstrijd om de hoek bij Union (Kluissestraat 4