Wedstrijdverslag Xenios H1 - HC Helmond H1

Nieuws afbeelding

Zondag 17 november 11:15 vertrekken de auto’s, met een selectie van 16 spelers inclusief de geblesseerde Rens, vanuit de hockeyclub in Helmond richting Amsterdam voor de wedstrijd tegen Xenios. Na een korte plas en drink pauze bij de Starbucks bij De Lucht langs de A2, wordt er flink doorgereden naar een, voor sommige, bekende club. Xenios heeft 4 strakke watervelden liggen en mag van geluk spreken dat het clubhuis na de wedstrijd nog stond, want het was wel degelijk aan een vernieuwing toe! Maar, nadat alle randzaken besproken waren, hier lacherig over gedaan was, kwam 14:00u dichterbij en dat betekende dat de focus er alvast op moest. Xenios, de #4 van de competitie, is geen slechte ploeg, hebben we mogen constateren uit de wedstrijdbeelden van eerder gespeelde wedstrijden.

Het eerste kwart begon, alle support vanuit Helmond stond weer netjes langs de lijnen, en het strijdplan was bij iedereen bekend. Het eerste kwart liep zonder te veel problemen, we merkten zelfs dat we goed meekonden en dat het strijdplan lukte. Floris Lali had de kans op 1-0 maar het schot werd door goed verdedigend werk geblokt. Na 2 korte minuten rusten, gingen we het tweede kwart in. Nog steeds was er geen vuiltje aan de lucht, totdat Xenios met een lange bal een spits aan konden spelen, die na wat gevrot, kon scoren. BALEN! Zou je denken, maar daar was geen tijd voor, want we stonden goed te spelen. Na een mooie aanval kreeg Floris Lali alsnog de kans op een doelpunt, alleen werd de bal met zijn backhand niet goed geraakt. Vervolgens gaf Bart nog een mooie voorzet, alleen werd deze bal niet in de cirkel getipt, waardoor ook deze kans aan ons voorbij ging.

De tweede helft bleven we doorgaan, stonden we weer goed op te bouwen en stond de verdedigende linie weer als een huis. Er kwam nauwelijks iets doorheen, op 2 makkelijk gegeven corners na. Deze werden beide niet gescoord. Zelf kreeg Piethein nog een dot van een kans, alleen bleek de bal toch iets dichter bij hem te liggen dan verwacht en schrok hij zelf van de grote van zijn kans. In de laatste minuten kregen we nog een corner, waar Bram voor ging aanleggen, maar de keeper wist hem goed te pareren. En zo bliezen de gele kanaries al snel voor de laatste keer op het fluitje, waardoor de wedstrijd met 1-0 verloren werd. Bart en Stijn wilden trouwens nog even wat souvenirtjes meenemen uit Amsterdam en pakten daarom beide nog een groene kaart tijdens de wedstrijd.

Na de wedstrijd is er nog een en ander besproken over hoe we verder gaan. De conclusie hieruit is dat we hard aan de bak moeten en vooral gefocust moeten gaan trainen, om onszelf en daarmee het team beter te maken! Niet meer lief zijn voor elkaar, maar ballen tonen! Aanstaande zondag, 24-11-2019, om 14:45u zal Hilversum op bezoek komen voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tot dan! VAMOS!!