arbitrage

Speerpunt binnen de HC Helmond-organisatie is arbitrage. Met een sterke commissie wordt hard gewerkt aan het besef dat voor een hockeywedstrijd (behalve uiteraard een tegenstander) ook scheidsrechters nodig zijn.

Aan het begin van elke seizoensfase in de veldcompetitie worden de teams ingedeeld die scheidsrechters dienen te leveren voor een wedstrijd. Uiteraard wordt daarbij gekeken naar niveau, leeftijd(s) verschil en ervaring zodat er voor iedereen een fijne wedstrijd ontstaat.

We hebben als club ervoor gekozen om, althans voor de zaalcompetitie, de scheidsrechters door de spelende teams zelf te laten organiseren. Dit heeft te maken met de ingewikkelde speelschema’s en blokwedstrijden waardoor het vrijwel onmogelijk is gebleken om teams aan te wijzen die arbiters moeten leveren. Kun je geen scheidsrechter vinden? Bel, mail of app dan één van de leden van het HCH Referee Team.

Begeleiding van jonge scheidsrechters
Een goed begin is het halve werk. Zeker bij onze interne scheidsrechtersopleiding. Het behalen van je kaart is het beginpunt – graag helpen wij, met behulp van een team ervaren scheidsrechters, om zelfvertrouwen en ervaring op het veld op te bouwen. Met tips en advies coachen we je door je eerste wedstrijden. Deze hulp is op aanvraag beschikbaar – stuur een mail aan [email protected]

HCH Referee Team
Gelukkig zien we dat steeds meer leden doordrongen zijn van de onmisbaarheid. En dat we steeds meer enthousiaste scheidsrechters in onze gelederen hebben. Het HCH Referee Team staat voor je klaar wanneer je, voor een (oefen)wedstrijd of als invaller in de competitie, één of meerdere scheidsrechters nodig hebt. In dit overzicht (link) zie je wie zich heeft aangemeld voor het RefereeTeam. Zoek rechtstreeks contact met hen wanneer je een scheidsrechter nodig hebt.

Verenigings Arbitrage Plan (VAB)

Net als andere hockeyverenigingen in Nederland, heeft ook onze club een arbitrage plan. Dit plan kun je hier lezen.