Jongste Jeugd Hockey

Hockey is een leuke sport! Lekker buiten samen met leeftijdsgenootjes en onderdeel van een team! Plezier bij het leren van hockey staat voorop. Winnen of verliezen is hierbij van ondergeschikt belang. Kinderen leren ontdekken wat het samenwerken in teamverband is. Alleen kun je geen wedstrijd winnen maar met elkaar wel! Teambuilding, Sportiviteit en Respect spelen daarbij een belangrijke rol.

De doelstelling is om kinderen spelenderwijs de basisbeginselen van het hockeyspel bij te brengen en laten ervaren.Ook de normen en waarden van het spelen in teamverband worden bijgebracht, zodat zij met plezier, veilig en volgens regels het spel leren spelen en zich maximaal kunnen ontwikkelen.
Het (ontwikkel)doel in elke categorie is anders waarbij zij worden voorbereid op de volgende fase met als einddoel het elftal hockey in de jeugd.

Bij de Jongste Jeugd kunnen kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar binnen een veilige omgeving spelenderwijs de hockeysport leren ontdekken. De Jongste Jeugdperiode duurt tot 10 jaar. Binnen de Jongste Jeugd hanteren wij verschillende categorieën. Bij de teamindeling hanteren we de officiële leeftijdscategorie van de KNHB met als peildatum 1 oktober. Hieronder de opbouw van de categorieën binnen de jongste jeugd.

Groep

Categorie

Leeftijd

Jongste Jeugd

Funkey

4 – 5 jaar

 

F-Benjamins

6 jaar

 

F

7 jaar

 

E6

8 jaar

 

E8

9 jaar

Ieder jaar in de lente inventariseren we bij welk vriendje of vriendinnetje je in het team zou willen. Op basis daarvan worden de teamindelingen gemaakt voor het volgende seizoen. Het is voor de club belangrijk dat ieder kind met veel plezier kan leren hockeyen en in het team waar hij/zij het meest tot zijn/haar recht komt.

Funkey en Funkey+
Voor de allerkleinste (4 6 jaar) is er de Funkey groep. Bij Funkey gaat het om spelenderwijs goed leren bewegen. Het gaat dus om meer dan hockey, maar om allerlei vormen van bewegen, met verschillende soorten ballen, knotsen, (plastic) sticks en dit alles in spelletjesvorm. Hiermee willen we bijdragen aan de motorische ontwikkeling van de jongste generatie.Voor kinderen die nog niet de leeftijd hebben om verder door te stromen, maar wel meer uitdaging aankunnen wordt er gewerkt met Funkey+, dit is een groep binnen de Funkey. Hier wordt ook in de thema’s gewerkt, maar ga je meer richting wedstrijdvormen, competitie en hockey.
Ook bij de Funkey sluiten we gezamenlijk af met een glas ranja na de training.

Ben je enthousiast geworden kom dan gerust eens kijken bij de Funkey op zaterdagochtend van 08.30 tot 09.30 uur op veld C of schrijf uw kind meteen in via het algemene leden inschrijfformulier.
Voor vragen en/of meer informatie kunt u een mail sturen naar: [email protected]


F-Benjamins
Nu begint langzaam het echte werk. De Benjamins trainen twee keer per week op woensdagmiddag en zaterdagmorgen. Een bitje in, scheenbeschermers aan en leren hoe je moet pushen, flatsen en stoppen. Maar natuurlijk worden er ook nog leuke spelletjes gedaan en wedstrijdjes gespeeld. Om alvast kennis te maken met het spelen in 3-tallen en leren samenwerken in teamverband. Na afloop wordt samen een glas ranja in het clubhuis gedronken. Voor vragen en/of meer informatie kunt u een mail sturen naar: [email protected]
In 2021 starten we een pilot om de Benjamins te laten spelen in de F-lentecompetitie.


De F-tallen en E-tallen
Na de Benjamins kun je doorstromen naar de verschillende categorieën van de Jongste Jeugd. Er wordt in kleine groepjes van 3,6 en 8 kinderen gespeeld met aangepaste spelregels. Ook wordt de grootte van het speelveld en de speeltijd per categorie aangepast. De trainingstijden van deze categorieën zijn allen op woensdagmiddag. Voorde E8-jeugd wordt nog een tweede trainingsmoment georganiseerd op een andere doordeweeks dag. Op zaterdagen mogen deze categorieën hun vaardigheden gaan uitproberen tijdens de wedstrijden in de regionale competitie.

Voor vragen over onder de 8 jaar: [email protected]

Voor vragen over onder de 9 jaar: [email protected]

Voor vragen over onder de 10 jaar: [email protected]

Proeftrainingen
Ben je enthousiast geworden, trek dan je sportkleding aan en kom hockeyen!
De eerste woensdag van de maand is er proeftraining. Je kunt je hiervoor aanmelden via het e-mailadres van de desbetreffende categorie. Vermeldt hierbij de naam en geboortedatum van uw kind.
Voor proeftrainingen heb je nodig: sportkleding en sportschoenen (schoenen die niet uitglijden), een stick en bal (mocht je deze niet hebben dan kun je ze lenen op de club), eventueel scheenbeschermers en een mondbeschermer (dit laatste is wel aan te raden en online goedkoop te verkrijgen).
 

Commissie Jongste Jeugd
De commissie Jongste Jeugd bestaat uit enthousiaste ouders. Zij regelt alles wat te maken heeft met de Jongste Jeugd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ontvangst bij een proefles, vragen per e-mail, communicatie en afstemming met de KNHB, teamsamenstellingen, trainingen organiseren, coaches en managers wegwijs maken en mededelingen doorgeven.
Daarnaast organiseert de commissie Jongste Jeugd leuke activiteiten zoals interne oefenwedstrijden bij de start van het seizoen, een pietentraining, het Jongste Jeugd Dag toernooi, vriendjes- en vriendinnetjes training, mini-overnachting en heeft zij ook haar eigen jeugdblad: de Boelie.
Verder coördineert de commissie Jongste Jeugd de activiteiten rondom het werven van nieuwe leden voor de Jongste Jeugd in samenwerking met Jibb+ en Laarbeek Actief. 

Link naar namenlijst commissie: commissie jongste jeugd