Tucht en Vertrouwen

Bij een teamsport als hockey zijn overtredingen en straffen soms onvermijdelijk. Als club staat sportiviteit echter hoog in het vaandel. Onze 10 geboden (link) zijn daarbij het uitgangspunt, naast uiteraard het hockeyreglement.

De meeste bestraffingen, kaarten en boetes worden door de KNHB afgewikkeld. In sommige gevallen is het echter belangrijk om als club op te treden. Allereerst hebben wij een tuchtreglement en een bijbehorende commissie die, in geval van overtredingen van de regels, gaat beoordelen hoe we daar als club mee omgaan.

Ambassadeur Sportiviteit & Respect

Naast het tuchtreglement en -commissie hebben we een functionaris Sportiviteit & Respect. In voorkomende gevallen neemt hij een bemiddelende, opiniƫrende danwel beslissende rol in. Onze huidige functionaris is Arthur van den Broek

Vertrouwenspersoon

Een vereniging als de onze is continu in beweging. En bij een vereniging als HC Helmond hoort een goed opgeleide, betrokken vertrouwenspersoon. Op dit moment is Arthur van den Broek vertrouwenspersoon bij HC Helmond

Heeft u vragen? Loopt u ergens mee waarvan u niet weet hoe te melden? Zoek dan contact! Uw vraag, opmerking of klacht zal uiteraard (indien gewenst of noodzakelijk) vertrouwelijk worden behandeld.