Wedstrijdverslag Helmond Heren 1 - Geel Zwart H1 (2-0)

Waar onze Piet Paulusma de herfst alweer had aangekondigd was er afgelopen zondag, op het sportpark de Warande, toch een heerlijk zonnetje te zien. Ondanks de rust voor vele teams in verband met de herfstvakantie mochten zowel Dames als Heren 1 op 19-10-2014 aantreden op ons fijne waterveld en het publiek vermaken met een mooi pot hockey.

Na vijf wedstrijden konden we erg plezierig naar de standenmotor kijken. Uit de vijf gespeelde wedstrijden werden maar liefst twaalf punten behaald en deelde we met Asten en EMHC de tweede plek. Op de zesde speeldag van de competitie was het de ploeg uit Veghel waar we de drie punten tegen moesten pakken. Geel-zwart met als coach Maarten Verbakel, eerder coach bij Helmond dames 1, leek een makkelijkere tegenstander omdat deze onderin meedraaien. Echter gingen de laatste twee wedstrijden tegen deze ploeg verloren. Ook in de zomerstop bleek deze ploeg fitter te zijn en ging de overwinning naar Geel-zwart. Ze wisten dus dat er wellicht deze zondag iets te halen viel. Extra redenen voor ons om scherp aan deze wedstrijd te beginnen.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden waarin degene met de meeste wilskracht de drie punten binnen zou slepen. Na een goede en krachtige voorbespreking, dit keer geleid door Bart-Jan, werd er afgesproken om half-court press te gaan spelen. Dit zorgde voorgaande wedstrijden voor overwinningen dus geen enkele reden om dit aan te passen.

Door bij een balonderschepping zo snel mogelijk vooruit te hockeyen creëerde we een aantal kansen in de eerste helft. Dit leiden tot een mooie goal van Marco Jansen. Deze werd helaas onterecht afgekeurd waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Later in de wedstrijd zouden er nog twee goals onterecht worden afgekeurd. Een aantal minuten voor het eindsignaal van de eerste helft vond de scheidsrechter het na een aantal overtredingen van Geel-Zwart wel welletjes en kon een speler het veld voor een fysieke overtreding 10 minuten verlaten. Doordat er nog een aantal minuten te spelen was in deze helft en we met een man meer stonden werd de keuze gemaakt om hoge druk te zetten. Dit resulteerde in kansen maar niet in goals.

De tweede helft werd voor dezelfde tactiek gekozen als in het einde van de eerste helft. We stonden immers nog 3 minuten met een man meer op het veld. Helmond zat er vanaf het begin fel op en kon meteen op een 1-0 voorsprong komen door een doelpunt van Bart Koolen. Deze goal zorgde voor opluchting en rust in het team. Het geloof en overtuiging om de pot tot een goed einde te brengen groeide vanaf dat moment. Helmond ging beter hockeyen en creëerde meer kansen. Zo werden er meer strafcorners gehaald en wist Boud Sengers uit een rebound hiervan te scoren. 2-0 bleef de eindstand en hierdoor wederom drie punten voor Helmond. Vijf gewonnen uit zes wedstrijden. Resultaat om trots op te zijn en energie uit te halen voor de komende wedstrijden. Stijn Vermeulen werd tot MOTM gekozen door uitstekend hockey te laten zien zowel achterin als op het middenveld.

Graag willen wij de supporters bedanken en hopen wij u snel weer te zien. Volgende week spelen we uit tegen Venlo. Hopelijk tot dan!!