Wedstrijdverslag Venlo H1 - Helmond H1 (1-0)

Vandaag was het weer zover, we mochten in het verre limburg aantreden tegen venlo. Na vorige week een goede pot tegen Geel-zwart met 2-0 te hebben gewonnen moesten we ons weer focussen op de volgende wedstrijd. Na een rustige week hockey waren we er klaar voor om te knallen tegen venlo. In de teambespreking werd duidelijk waar we Venlo kunnen pakken. onderweg in de auto’s was er een goeie sfeer en hadden sommige zelfs een pitstop ingelast. Iedereen wist wat hij moet doen om een goeie wedstrijd neer te zetten.

Na een goede warming-up was iedereen er klaar voor en gingen we weer de handshakes doen. Toen de elftallen opgesteld waren klonk het fluitsignaal. Vrij snel kregen we een kans op een voorsprong maar werd helaas niet afgemaakt. Venlo heeft een aantal strafcorners gekregen, maar deze werden allen keurig gestopt en op een goede manier weggewerkt. Verder zijn er hier en daar wat kansen voor Helmond geweest, maar de stand bleef tot rust 0-0. Na 35 minuten gingen we naar binnen om onze fouten te bespreken en hoe we deze kunnen oplossen.

De tweede helft ging van start en bij onze eerste aanval was het bijna raak! En loei harde flats van onze captain Daan Dams in de cirkel kon Thomas Heling bij de bal komen voor een tip-in. Deze ging maar net via de keeper naast de goal. Er werden maar weinig kansen door ons gecreëerd en konden maar niet de 0-1 maken. Ergens rond de 50ste minuut maakte Venlo een goal met behulp van afhouden voor de keeper en hem er dan in te prikken. 1-0 voor Venlo. Helmond had het zwaar, maar probeerde alles op alles te zetten om de 1-1 te maken. We gingen hoge druk spelen om zo gevaarlijker te worden in de aanval. Ondanks de arbeid die geleverd werd maakte we nog steeds fouten en bleef het 1-0. Na 70 minuten zat het er echt op en liepen we het veld af zonder punten.

Volgende week zondag moet er weer gehockeyd worden, en wel tegen HCAS op ons eigen veldje. De aanvang van de wedstrijd is om 14:45uur. Na deze wedstrijd is er een feestje op de club van dames 5.