Wedstrijdverslag Concordia D1 - Helmond Dames 1 (2-3)

Na een lange reis naar het zuiden van het land, was het zo ver, Concordia stond op het programma. Afgelopen seizoen speelde we een slechte wedstrijd, in de allerlaatste minuut maakte Concordia de gelijkmaker. Kortom, we waren erop gebrand dit keer en een beter pot neer te zetten en te winnen. Door de wedstrijd vorig seizoen wisten we dat het een zware pot zou worden, mede door het lastige veld. De weergoden waren ons goed gestemd, met een lekker zonnetje en een goede herfsttemperatuur klonk om 12.45 het fluitsignaal.

Helaas begonnen we niet zoals we vooraf hadden besproken. Concordia kwam gedurende het eerste kwartier regelmatig bij ons in de cirkel en wist meerdere malen een corner te versieren. Gelukkig wisten ze deze geen van alle te benutten mede door het goede verdedigende werk van onze achterhoede. Concordia gebruikte veelvuldig de lange bal, iets waar wij niet goed mee om gingen. Er zat niet genoeg druk op de balbezitter waardoor deze de bal zonder druk naar voren kon slaan. Nadat we Emma iets hebben laten zakken om deze lange klappen op te vangen kregen we ietwat meer grip op de wedstrijd. Na een aantal aanvallen, kregen wij een corner. De eerste corner van de wedstrijd voor ons, deze werd er netjes ingeslagen door Lotte Dams. Wanneer we als team meer druk zettem op Concordia leverde dat meteen grotere kansen op. Door druk van Valerie en Liselot op een middenvelder kon Lotte Dams de bal van de stick plukken, twee mensen uitspelen en vervolgens de bal in de goal duwen. De 2-0 was een feit. We bleven aanvallen maar konden helaas voor rust niks meer creƫren. Concordia daar in tegen wel, door een verkeerde pass vanuit achter werd de bal onderschept en werd er gescoord. Twee minuten voor tijd kreeg Concordia nog een corner. Dit directe shot verdween in de goal, maar door protest van Helmond (de bal was niet uit de cirkel geweest) werd deze afgekeurd. Hierdoor gingen wij met een 2-1 de rust in.

Tijdens de rust werd er besproken dat we feller moesten zijn, meer energie moesten leveren en het niveau van het hele team moest omhoog. Nadat we de tactiek hadden aangepast begonnen we feller aan de wedstrijd, hierdoor waren we meer in balbezit. Helaas lukte het niet om te scoren en kregen we een doelpunt tegen door verkeerd uitverdedigen van achteruit. Het stond 2-2. Ondanks deze tegengoal bleven we gas geven. In de tweede helft werd hard geknokt. Uiteindelijk kregen wij een corner waardoor Emilie met een rebound wist te scoren. Concordia ging de laatste minuten vol in de aanval maar door goed verdedigend werk werden alle aanvallen teniet gedaan. We zijn blij met de drie punten maar zijn ons ervan bewust dat volgende week het spel beter moet. We gaan deze week weer hard trainen om alle trouwe supporters aanstaande zondag weer een goede wedstrijd voor te schotelen.

Wij willen iedereen bedanken die ons in Roermond is komen aanmoedigen. Volgende week spelen wij onze laatste thuiswedstrijd van de eerste competitie helft tegen Basko. Wij hebben tegen Basko nog wat goed te zetten van vorig jaar en hopen dan ook veel mensen langs de lijn te zien. Hopelijk tot volgende week zondag!