HOD Valkenswaard H1 - Helmond Heren 1

Na het zure gelijke spel van afgelopen week (waar er na het fluitsignaal nog een corner werd gescoord), was het zaak om de laatste wedstrijd voor de winterstop met winst af te sluiten uit bij HOD. We wisten op voorhand dat het beslist geen makkelijke pot zou worden, HOD maakt het namelijk iedereen lastig en twee weken geleden werd de nummer 1, Berkel Enschot, zelfs met 4-2 verslagen in Valkenswaard. Kortom, we waren goed gewaarschuwd en er was geen sprake van onderschatting.

We begonnen dan ook gelijk met een stevige warming-up. Dit was natuurlijk noodzakelijk vanwege het weer (het was namelijk erg koud), en bovendien zorgde dit ervoor dat iedereen direct vol gefocust was op de wedstrijd, hetgeen we nodig zouden hebben. We kwamen er al snel achter dat het veld van HOD wat extra aandacht nodig had in de passing en aannames, aangezien de bal redelijk bleef stuiteren. Nadat we vervolgens onze, ondertussen befaamde, handshake hadden gehad (onder luid applaus vanaf de kant) mochten we dan eindelijk onze goede eerste seizoenshelft in stijl af gaan sluiten.

We begonnen goed aan de wedstrijd met veel inzet, verzorgde passing en als collectief, hetgeen wat ons tot dusver ook al heel wat punten had opgeleverd. De bal was dan ook voornamelijk op de helft van HOD te vinden en we kregen al snel wat kansjes, en misschien nog wel belangrijker was dat we praktisch geen kansen weggaven. Helaas beloonden we onszelf in deze fase niet met een of meerdere doelpunten. Doordat we verzuimden te scoren, kreeg HOD de mogelijkheid om in onze cirkel te komen en volgens de scheids een overtreding gemaakt, wat resulteerde in een dubieuze strafbal. Deze werd binnengeschoten en zo stonden we opeens 1-0 achter. Dit doelpunt gaf HOD energie en ze gingen door met aanvallen. Het was duidelijk dat we even bij moesten komen van deze klap, maar daar hadden we geen tijd voor en dit werd door HOD afgestraft. Door meerdere fouten van onze kant werd het dan ook 2-0 voor HOD, en werd het een hele opgave om dat nog om te kunnen draaien. We waren dan ook heel erg blij toen Thomas Heling in de voorhoede werd aangespeeld waar hij vanuit de hoek begon aan een solo. Allereerst liep hij langs 2 man alsof ze er niet stonden, vervolgens kwam ook nog eens de keeper uit die hij met een mooie beweging omspeelde en al vallend kon hij nog net de bal de bal binnen prikken, de 2-1 was vlak voor rust een feit.

In de rust bespraken we met elkaar dat het nog goed mogelijk was om met 3 punten naar Helmond toe te gaan, en zo begonnen we weer met vol goede moed aan de 2e helft. Dit was tevens een mooi moment voor onze keeper Casper Bongers die nu zijn eerste officiële minuten mocht gaan maken onder de lat voor Helmond Heren 1 in de competitie.

In de 2e helft ging het niet gelijk even makkelijk en het spel ging wat op en neer, waar beide ploegen kansen kregen, maar niet tot scoren kwamen. Na ongeveer 15 à 20 minuten spelen kreeg HOD een vrije slag die ze de cirkel insloegen en vervolgens mooi binnentikte, een mooi doelpunt en de 3-1 leek een feit. Gelukkig waren daar de mannen in het geel die ons deze keer een handje hielpen, want met enige verbazing zagen wij dat ze het doelpunt afkeurden en het bleef dus 2-1. Dit was dan ook voor ons het teken om er nog een schepje bovenop te doen, en dit had effect. Na een aanval via rechts kon Boud Sengers zijn 5e doelpunt van de competitie binnentikken: 2-2 met nog ongeveer 10 minuten te spelen. Het was dus tijd voor een slotoffensief om de punten mee naar huis te nemen. HOD voelde ook dat het tij aan het keren was en het werd wat grimmiger op het veld, zo haalde een speler van HOD een gele kaart een bewuste duw uit te delen in het eigen 23 meter gebied, wat ook resulteerde in een corner. Een medespeler van HOD was het duidelijk niet eens met deze beslissing en besloot daarom de arbiter uit te schelden, waardoor ook hij een gele kaart kreeg en op de bank plaats mocht nemen. Het was dus nu of nooit voor ons om de winnende te maken en de punten veilig te stellen. Wederom kregen we een corner, met nog ongeveer 5 minuten te spelen. We hadden al heel wat corners gehad, die er knap werden uitgelopen door HOD en eenmaal sloeg Paul Meijerink op de paal, het leek ons vandaag niet gegund uit de corner. Maar bij deze corner was het gelukkig anders. Floris van den Broek, het strafcorner kanon, sleepte wederom de bal op doel en dit maal lukte de keeper het niet om de bal te stoppen waardoor we vlak voor tijd toch nog 3-2 maakten. Het was toen nog zorgen om dit vast te houden en niet zoals vorige week, in de laatste seconden, de gelijkmaker te moeten incasseren. Gelukkig gebeurde dit niet en was de overwinning binnen!

Na de wedstrijd werden Thomas Heling, de man van prachtige aansluitingstreffer, en Casper Bongers, die een droomdebuut beleefde, verkozen tot men of the match. Het was een zwaar bevochte overwinning, die we ook dankzij de support van vele meegereisde Helmondse supporters hebben binnen gesleept. Hierdoor kunnen we na de winterstop nog overal voor meespelen omdat we nog altijd op slechts 1 punt van de koploper staan.

We hopen dan ook erg dat we u na de winter op 1 maart weer op uw support kunnen rekenen, we zullen dan ons seizoen namelijk hervatten, en dat mogen we doen thuis in de topper tegen MOP.

Namens Helmond Heren 1 een fijne winterstop en tot 1 maart!