Wedstrijdverslag De Hopbel - Helmond H1 (0-4)

1-0 De Hopbel

2-0 De Hopbel

3-0 Marco Jansen

4-0 Boud Sengers

Na het dure puntenverlies vorige week thuis tegen Sint-Oedenrode mochten we na een goede trainingsweek aantreden tegen degradatiekandidaat De Hopbel. Met die punten voorsprong op de twee degradatieplekken onderaan in de eerste klasse waren de punten hard nodig in Schijndel.

Om 12.45 uur was het dan zo ver, de voorbereiding op de wedstrijd kon beginnen. Allereerst de bespreking in het clubhuis in Helmond. De tactiek werd verteld en de opstelling bepaald waarna we de koers worden ingezet naar sportpark Rooiseheide te Schijndel. Gevolgd door wederom een flinke horde groen-blauwe supporters startte om stipt 14.45 uur de wedstrijd.

Gekleed in de ongebruikelijke witte sokken en spelend op een traag en moeilijk bespeelbaar waterveld was het Helmond dat de wedstrijd domineerde. Buiten een aantal corners en een tip-in van Boud Sengers die over vloog waren de kansen schaars. Daarentegen was het De Hopbel dat het meest effectief was. Allereerst versierde de equipe uit Schijndel een strafcorner die via een tip-in op het lichaam van lijnstop Daan Dams belandde. De scheidsrechter kende een strafbal toe die feilloos werd binnen gepusht.

Helmond bleef na de tegentreffer de baas binnen de lijnen. Met een aantal fantastische acties van Marco Jansen op de rechter vleugel deelde Helmond wat spelden prikjes uit en evenals eerder in de wedstrijd was het De Hopbel dat in een counter effectief te werk ging. Wederom kregen de Schijndelaren een strafcorner. Helaas voor ons was er totaal geen overtreding begaan en zoals altijd vliegen onterechte strafcorners er in, zo ook deze.

Na rust veranderde er weinig aan het spel. Ondanks enkele personele wijzigingen aan de kan van De Hopbel bleef de ploeg het spel vertragen en was het Helmond dat het spel maakte. Net als in de eerste helft produceerde Helmond weinig schoten op doel en waren het de Schijndelaren die in de counter enkele grote kansen kregen.

Met nog 8 minuten op de klok kreeg Helmond weer een strafcorner. Via een variant die er niet in ging kwam de bal bij Marco Jansen terecht. Door de bal prachtig te controleren met de backhand stelde hij zichzelf in staat op met zijn verwoestende forehand de bal in het mandje te schieten. Hiermee was de aansluitingstreffer een feit: 2-1.

Helmond bleef vol door drukken en met nog 1 minuut op de klok werd er wederom een strafcorner versierd. Zoals voorafgaande was afgesproken, zou tegen het einde van de wedstrijd een van de spelers van De Hopbel een erewissel krijgen. Dit gaf Floris van de Broek, ons strafcornerkanon en tevens topscorer, de kans om even tot rust te komen. Met een directe push op goal kwam de bal in eerste instantie voor de voeten van aangever Mark Hornman die de bal op het lichaam van de lijnstop speelde. De scheidsrechter gaf echter perfect voordeel en zonder dat de meeste spelers het doorhadden was het Boud Sengers die de bal met een hoge backhand tegen de plank sloeg.

Ondanks de effectieve counters van De Hopbel was het gezien het spelbeeld een terechte 2-2. Volgende week wacht ons Berkel-Enschot, een wedstrijd waar niet alleen revanche op het spel staat maar ook die felbegeerde play-off plek. Daarbij komt ook nog eens dat bij een verlies van MOP, uit bij HOD, en een overwinning van Helmond wij ons zelf kampioen mogen noemen!

Namens Helmond H1 willen we wederom alle fans bedanken die zijn afgereisd naar Schijndel om ons te steunen. Hopelijk zien we jullie aanstaande zondag om 14.45 weer langs de lijn staan om, laten we het hopen, met iedereen het seizoen met een geweldig resultaat af te sluiten en samen een heerlijke Corona te drinken.