Wedstrijdverslag Helmond H1 – Berkel-Enschot H1 (4-5)

Het beloofde een spannende zondag te worden. Hc Helmond Heren 1 stond na de laatste speelronde op een puntentotaal van 40 op de 2e plaats van Eerste Klasse C. Met enkel 1 punt voorsprong op HCAS H1 was het doel simpel: winnen = play-offs.

Mooi weer, veel publiek, thuiswedstrijd, kortom ideale dag om het seizoen nog een staartje te geven als we de play-offs zouden halen. Na een kleine 10 minuten spelen en twee keer knipperen stond er al 0-2 op het scorebord. Twee cirkelmomenten van Berkel-Enschot en twee doelpunten. Dit betekende volle bak, volle druk als we nog iets wilden bereiken. Na een goede rush over de linker flank van Laurens ‘Lionel’ Helmes schoot hij knap raak en was de stand 1-2. Nog voor dat het rustsignaal had geklonken had Berkel echter alweer de 1-3 binnengesleept via een harde strafcorner van Steven Hensen (topscorer Eerste Klasse met 45 doelpunten).

Tijdens de rust kregen we als team de kans om elkaar nog eens recht in de ogen te kijken en af te spreken dat er niks anders op zat dan opnieuw volle gas de tweede helft in te gaan. Met nog 35 minuten op de klok, alles op alles om de wedstrijd binnen te slepen. Het beloofde veel spektakel. Nadat het fluitsignaal voor de tweede helft had geklonken kwam er een opnieuw een serie strafcorners voor Helmond. Aangezien er in de eerste helft helaas al een aantal corners waren gemist, werd nu opnieuw een variant gespeeld. Mark Hornman omspeelde de keeper en pushte beheerst de aansluitingstreffer 2-3 binnen.

Met nog twee geweldige backhand goals van Michiel Beukers en Marco Jansen was de wedstrijd totaal omgekeerd. Helmond 4-3 op voorsprong. Dit was echter niet van al te lange duur, want met een ‘rollertje’ kwam Berkel via een strafcorner alweer op gelijke hoogte 4-4. Spektakel voor het publiek, dat zeker. Kort voor tijd maakte Berkel-Enschot zelfs nog de 4-5, opnieuw via Steven Hensen. Het bleef nog spannend tot op de laatste minuten maar de 4-5 bleef echter de eindstand.

Het bleef zelfs na de wedstrijd nog 5 minuten spannend. We waren afhankelijk van de uitslagen van HOD en HCAS, aangezien zij nog de tweede plek op de ranglijst konden bemagtigen. Doordat zowel HOD en HCAS allebei punten hebben laten liggen hebben wij alsnog de tweede plek in Eerste Klasse C vastgehouden en hebben we de play-offs gehaald om mogelijk voor Overgangsklasse te gaan!

Wij willen iedereen bedanken voor alle support afgelopen zondag. Komende donderdag 14 Mei met Hemelvaart spelen wij om 15:00uur thuis op HC Helmond tegen Phoenix uit Zeist. Het zou geweldig zijn als jullie weer met grote aantallen komen supporten, want we zullen het nodig hebben!!