Wedstrijdverslag Helmond-Venlo (01-11-15)

Zondag 01 november 2015, de negende wedstrijd van het seizoen staat alweer op het programma en niet tegen de minste tegenstander, namelijk tegen koploper Venlo. Dat het team verdiend aan kop staat blijkt wel uit de resultaten die Venlo dit seizoen heeft behaald. Het verloor namelijk nog geen wedstrijd en speelde slechts één keer gelijk. Ook het aantal tegendoelpunten dat de ploeg in 8 wedstrijden heeft geïncasseerd is indrukwekkend, slechts 6. En daar waar wij soms nog moeite hebben om het net te vinden probeerde we deze week op een andere manier om het vizier op scherp te krijgen. Na de vrijdagavond training werd er een teamavond gehouden waarbij we gingen laserquesten, waarna we met z’n allen op stap gingen in Eindhoven. We hoopte doormiddel van deze teamavond de sfeer in de ploeg goed te houden en de goede weg die we de laatste wedstrijden waren ingeslagen door te zetten, de laatste vier wedstrijden werden namelijk gewonnen. Ondanks de goede trainingsweek en de gezellige teamavond was er helaas wel nog een kleine tegenslag. Naast de vele blessures die al bekend waren raakte ook Boud deze week geblesseerd, waardoor de blessure bank voor de wedstrijd op vijf man stond. Hierdoor moesten Rens en Etienne, die vorige week ook invielen weer mee doen, en kon Thomas Schueller deze week zijn debuut in Heren 1 maken.

Na een goede voorbespreking waar we op scherp werden gezet, door onder andere een pracht verhaal van Sjef, hoopte we het juiste strijdplan klaar te hebben tegen Venlo, waarvan we wisten dat ze goed en degelijk in de verdediging waren en snel en technisch in de counter. Zoals gewoonlijk was het in de eerste minuten aftasten. Het spel ging op en neer, maar echt kansen waren er niet. Na ongeveer tien minuten spelen leverde we de bal wat ongelukkig in en dit wist Venlo helaas snel uit te spelen waardoor we plotseling met 1-0 achter kwamen. Ondanks dat er nog niets aan de hand was, was dit alles behalve een prettig scenario. Om zo vroeg in de wedstrijd tegen de 0-1 aan te lopen tegen een ploeg die zo weinig doelpunten incasseert was natuurlijk niet in ons voordeel. We bleken dan ook redelijk aangeslagen want nog geen drie minuten later kregen we een corner tegen. Deze werd uit de variant ook binnen getipt, waardoor we vrijwel meteen met 0-2 achter stonden. Helaas was de gifbeker voor ons nog niet helemaal leeg, Venlo wist rond de twintigste minuut nog twee keer te scoren door twee bijna identieke tip ins. Het rust signaal kon voor ons niet vroeg genoeg komen, want ik wil er niet eens aan denken wat voor score er op het bord stond als de wedstrijd in 70 minuten achtereen was uitgespeeld. Tijdens de rust zaten we er dan ook verslagen bij en wisten we dat, ondanks dat de wedstrijd waarschijnlijk al verloren was, we er alles aan moesten doen om in ieder geval na de tweede helft met een opgeheven hoofd het veld af te kunnen lopen.

Gelukkig konden we het met z’n allen opbrengen om nog 35 minuten alles te geven, waardoor we bijna de hele tweede helft op de zijde van Venlo hebben gespeeld. Na ongeveer 10 minuten resulteerde dit in de eerste corner, die er helaas niet inging. Enkele minuten later kregen we wel een corner en deze ging er gelukkig wel in. Wederom was Frederick van den Berg, waarover vandaag (02-11-2015) nog een mooi artikel in het ED staat, trefzeker met zijn sleep. Verder was de wedstrijd een soort handbal wedstrijd geworden. Venlo deed waar het goed in was, namelijk zich diep laten terugzakken tot de eigen drieëntwintig meterlijn en wij probeerde er op verschillende manieren doorheen te komen. Dit resulteerde nog in enkele strafcorners maar die resulteerde helaas niet net als de week ervoor allemaal in doelpunten. Venlo wist uit een counter wel nog een strafbal te versieren waardoor de wedstrijd eindigde in 1-5.

Ondanks het teleurstellende resultaat moeten we proberen vertrouwen te halen uit de tweede helft, want volgende week staat de nummer twee op het programma. We willen alle supporters bedanken voor de steun tijdens deze teleurstellende wedstrijd, en hopen we jullie komend weekend weer in grote getalen langs de lijn te zien, dit keer na twee thuiswedstrijden spelen we wel weer een uit wedstrijd tegen Berkel-Enschot!