Wedstrijdverslag Berkel H1- Helmond H1 (0-3)

Wat is er nou lekkerder dan op zondagochtend wakker worden met in het vooruitzicht een spannende wedstrijd tegen Berkel te mogen hockeyen? De runner-up van de 1eklasse C (zo heet onze poule) heeft thuis een dit seizoen al een aantal hele goede uitslagen weten te behalen waarbij veel doelpunten geen uitzondering waren maar waarbij opviel dat ze ook altijd redelijk wat tegengoals te verwerken krijgen. Zoals we allemaal wel weten hebben we te dealen met de blessures binnen het team en zal het nog wel even duren voordat de voor dele bekenden gezichten (lees Floris vd Broek, Luc de Wolf, Michiel Beuker en Marc vd Laarschot) weer binnen de lijnen staan. Desalniettemin hebben we na een goede trainingsweek het volle vertrouwen om met de groep die er staat een goed resultaat te behalen in en tegen Berkel.

Tijdens de eerste helft werd echter al snel duidelijk wat het strijdplan van Berkel was voor die dag…Druk op onze laatste linie en veel, heel veel energie leveren. Ondanks deze tactiek was onze laatst linie hiervan niet echt onder de indruk en kwamen we er regelmatig met prima hockey onder deze druk uit waarbij gezegd moet worden dat de grootste kansen echter voor Berkel waren. Dankzij goed optreden van onze verdediger (incluis keepert) bleef het doel gelukkig leeg maar werd er voorin door de Helmondse spitsen jammer genoeg niet gescoord… de welbekende brilstand (0-0) bij rust.

Tijdens de rust werd de tactiek van onze zijde een klein beetje aangepast om niet voorspelbaar uit de kleedkamer te komen wat op het begin nog niet resulteerde in het gewenste resultaat, doelpunten…De grootste kansen bleven echter voor Berkel maar de goden waren blijkbaar niet goed gezind want de bal ging er met geen mogelijkheid in. Ondanks de vele strafcorners (normaliter de uitgelezen kans voor de specialist aan Berkelse zijde; lees 20 doelpunten al dit seizoen) bleef het 0-0 totdat onze enige echte Marco (Pantani) Jansen op de brommer zat en de bal met een boogballetje in de rechterbovenhoek sloeg…Nee een wonderschoon doelpunt waarbij de keeper van Berkel de bal alleen gehoord kan hebben, 0-1! Een flinke opsteker voor ons en een dreun voor Berkel die de niet meer te boven kwamen. Na een opzettelijke overtreding binnen de 23m van de tegenstander kregen we vijf minuten later ook onze eerste (en enige) strafcorner die, iets wat gelukkig, benut werd door ons kanon, Frederick vd Berg, 0-2! Dit was echter wel de spreekwoordelijke KO voor Berkel want niet veel later was het wederom Marco Jansen die de 0-3 op het bord mocht noteren door een goeie klap in de lange hoek. Jammer dat Boudewijn Sengers 5 seconde voor tijd na een mooie actie niet beloond werd door de bal op de baal te pushen en daarmee zijn eerste doelpunt dit seizoen mocht noteren maar met deze eindstand zijn wij zeer content!

Al met al een super (team)resultaat waar we op door kunnen pakken na een teleurstellend resultaat van vorige week. Ik zou bijna vergeten te vermelden dat ik (Laurens de Groot) man of the match was maar ik had m’n stem gegeven aan Marco Jansen! Deze week weer vol de schouders eronder en knallen tijdens de volgende thuiswedstrijd tegen MEP. We hopen jullie dat ook allemaal weer te mogen ontvangen.