Wedstrijdverslag Helmond H1 – Geel Zwart H1 27 april 2014

Een dag na de eerste koningsdag van onze koning Willem Alexander werd er in Veghel nog gestreden voor 3 punten in de eerste klasse C. Iedereen in het team had met Geel-Zwart nog een appeltje te schillen na de 2-3 nederlaag eerder dit seizoen. Die wedstrijd staat bij iedereen nog vers op het netvlies, omdat we in de eerste helft met 2-0 voor stonden, maar uiteindelijk de winst nog uit handen gaven. Daardoor was iedereen tot op het bot gemotiveerd om van Geel zwart te winnen.

Geel-Zwart is, samen met Weert en Maastricht, een ploeg die dit jaar is gepromoveerd. De ploeg uit Veghel heeft het dit jaar uitstekend gedaan en zijn nooit in degradatie problemen gekomen. Ze stonden voor de wedstrijd op een keurige achtste plaats, wat dus inhoud dat ze volgend jaar weer actief zullen zijn in de eerste klasse.

In de openingsfase van de wedstrijd moesten wij het spel maken en waren wij ook de betere partij. Zelfs met 10 man was Geel-Zwart niet een keer echt gevaarlijk geweest. Al vrij vroeg in de wedstrijd moesten we een belangrijke kracht naar het ziekenhuis sturen. Daan Dams had tijdens een duel een bal op zijn wenkbrauw gekregen die later gehecht moest worden. In de eerste helft waren we dominant en creëerden we gemakkelijk kansen en strafcorners. Na een kleine serie strafcorners werd de 1-0 gemaakt door Marc van de Laarschot. In eerste instantie ging de strafcorner, genomen door Wouter, tegen de lat maar werd in de rebound door Marc met zijn backhand in de goal geslagen. Niet veel later kregen we weer een strafcorner en weer was het onze aangever Marc die de treffer op zijn naam zette. Op ongeveer dezelfde manier maakte Marc zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. De strafcorner kwam weer via de lat en de rug van een verdediger bij Marc die de bal ineens met de forehand binnen sloeg. 10 minuten voor het einde van de eerste helft kregen we weer een strafcorner en deze maakt te wouter feilloos in de linker bovenhoek af. 0-3!

Tijdens de rust dacht iedereen aan de thuis wedstrijd, omdat we toen ook een voorsprong hadden.
We mochten deze voorsprong niet weer weggeven en daarom werd iedereen weer op scherp gezet. De tweede helft was zeer rommelig en de vermoeidheid begon een beetje toe te slaan. Geel Zwart kwam beter in zijn spel en begonnen steeds meer kansjes te creëren. Eén kans resulteerde in de aansluitingstreffen van Geel Zwart. Dit was niet het enige tegendoelpunt wat we moesten incasseren want 2 minuten voor tijd maakte Geel Zwart nog de 3-2. Door als team goed te verdedigen, werd de 3-3 niet meer gemaakt en namelijk wij gelukkig de punten mee naar huis.

Door de overwinning zijn we een plekje opschoven en kunnen we volgende week tegen Asten de derde plek vaststellen. Wij willen alle supporters die naar Veghel zijn gekomen bedanken voor de support en we hopen u allen volgende week weer in Helmond te aanschouwen. Blijf na de wedstrijd nog gezellig een drankje doen, want om 16.00 uur barst er een tropisch feestje los.