Wedstrijdverslag Bekerwedstrijd Heren1 - Concordia

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd Concordia H1 - Helmond H1 1-4 Geschreven door Laurens Helmes:

Een uniek moment voor een ieder van Helmond Heren 1, de eerste bekerwedstrijd ging plaatsvinden. Nadat iedereen weer bijgekomen was van de carnaval en we weer 2x volle bak getraind hadden stond ons een ritje naar Roermond te wachten. Een wedstrijd met een dubbele benadering, we willen ver komen in de bekercompetitie, een nieuwe ervaring en leuk om mee te doen, en anderzijds een laatste testcase voor de herstart van de competitie. Een extra element voor ons was dat we afgelopen seizoen tegen de destijds nieuwkomer in de poule slechts 1 punt wisten te veroveren en nog wel wat recht te zetten hadden tegen deze mannen.

Na een korte voorbespreking waarin wel duidelijk werd gemaakt hoe we zouden moeten spelen en wat we zouden kunnen verwachten konden we na een felle maar korte inloop en inspeelsessie aan onze eerste bekerwedstijd beginnen. Het spelbeeld was al snel duidelijk, Helmond aan de bal en opbouwend stukken sterker dan tegenstander Concordia en dat resulteerde al redelijk rap in wat kansen, en binnen 5 minuten na een mooie aanval over links in de 1-0 van Luc de wolf, die een afvallende bal met zijn backhand binnen werkte. Een welkome snelle voorsprong die helaas niet zo lang stand hield. Alhoewel we opbouwend en aan de bal sterker waren, zette Roermond in op 1 oplossing, en die had ook nog effect ook. Vanuit de centrale verdedigers werden alle ballen naar voren gemept en gehoopt op een stop of dekkingsfout aan onze zijde, zo belande de bal ook bij een spits van Concordia en die wist Laurens te omspelen en zo was het ook al snel weer gelijk. Het spelbeeld veranderde niet, we wisten wat ons te doen stond en creëerden weer veel kansen maar zonder efficiënte afronding helaas. Corners vlogen er niet in, tot op het moment dat Paul zijn kans kreeg en de bal richting goal wist te flatsen. De keeper had geen antwoord en zo bepaalde Paul de ruststand op 2-1 in ons voordeel.

In de rust werden we terecht op onze fouten gewezen en gezegd dat we uit een ander vaatje moesten tappen want dit was niet naar behoren. Meer energie, meer samenspel en efficiënter in de afronding.

In de tweede helft wisten we het zoals na de wedstrijd gezegd werd door Sjef ‘op te pakken’ en werd het spel beter, aannames en passing beter, in het overzicht ging het in eerste instantie nog wel een paar keer mis maar al stukken beter dan de eerste helft. Halverwege de tweede helft ging Concordia in de aanval maar wisten ze gestuit te worden door Paul, waarmee hij de mooiste aanval van de avond in gang zette. Mark viste de bal op, draaide sterk weg, en toen volgden er 8 passes waarna de bal in het Roermondse doel lag. Een perfecte aanval over vele schijven met prachtige verleggingen en snelheid werd afgerond door Thomas Heling die attent bij de 2e paal de bal het laatste zetje gaf. Niet veel later werd er door Helmond weer aangevallen, deze keer over links en belande de bal via Rens bij Laurens op de achterlijn, die omspeelde de keeper en pushte op goal waar Etienne voor de zekerheid nog even het laatste zetje gaf en daarmee de eindstand op 4-1 bepaalde.

Al met al natuurlijk blij met de overwinning en een vervolg in de beker, maar ook nog genoeg dingen die morgen beter moeten in de belangrijke pot tegen Asten. We mogen niet ontevreden zijn over de voorbereiding maar moeten het nu morgen laten zien dat we als koploper ook de beste zaken gedaan hebben in de winter. Tot morgen langs de lijn in Asten en steun ons in deze topper!