Wedstrijdverslag Tilburg D1 – Helmond D1

Nieuws afbeelding

Op zondag 22 april stond de wedstrijd in en tegen Tilburg op het programma. In de afgelopen drie jaar hadden we al vaak genoeg tegen elkaar gespeeld (lees 7 keer). Helaas werden in die keren nooit drie punten gepakt. Dat betekende niet dat we daardoor minder gemotiveerd waren want in de heerlijke zon werd er afgereisd naar Tilburg. We moesten en zouden eindelijk een keer tegen hen winnen!!

Tijdens de teambespreking werd nog even duidelijk gemaakt waar we vandaag extra op moesten letten. Na de warming-up en het inspelen was het voor iedereen ook even wennen aan de zon want die was stiekem toch wel erg warm.

Daar was dan toch eindelijk het start signaal.
In de gehele eerste helft ging het redelijk gelijk op. Zowel Tilburg als wij kwamen regelmatig bij de keeper terecht maar helaas zonder resultaat. Wel moesten we erg wennen aan het spel van Tilburg hierdoor was coaching in het gehele team heel belangrijk maar dat werd dan ook uitstekend door iedereen opgepakt. In de loop van de eerste helft begon Tilburg feller te spelen en wij zakte iets verder terug, hier kreeg Tilburg ook enkele kansen en strafcorners. Maar niet te vergeten; Marloes stond weer als een kei te keepen dus de doelpunten bleven uit.

In de rust werd er genoeg water en energiedrankjes meegenomen naar de kleedkamer om de laatste puntjes op de i te zetten. Het was zo super belangrijk dat we direct in de tweede helft fel zouden beginnen want die eerste paar minuten kan bij ons nog wel cruciaal zijn.

Bij het fluitsignaal van de tweede helft bleek dat er goed naar elkaar en Roeland geluisterd was want wij bepaalde de eerste paar minuten de wedstrijd met als resultaat dat Minka met een goede actie over de linkerkant de cirkel in kwam waar Juliette de actie van Minka kon belonen want daar vloog de bal in de netten van de goal: HOPPA 0-1!

Tilburg werd sterker en kregen weer een aantal kansen maar wij stonden ons mannetje. De klok tikte en tikte, wat een spanning. Zowel Emilie als Renee kregen nog een kans om uit te halen op de kop van de cirkel met de backhand maar deze gingen raaklinks naast.

Tegen het einde van de wedstrijd was het zaak om terug te zakken en het volledig dicht te houden want wij zouden de drie punten mee naar Helmond nemen. In de allerlaatste minuut kreeg Tilburg nog een strafcorner maar ook deze werd weer fantastisch verdedigd, en ja hoor daar was het eindsignaal!!
Na de flow van afgelopen week namen wij ook afgelopen zondag de punten mee naar Helmond!!

Wij danken de supporters die waren meegereisd naar Tilburg om ons te komen aanmoedigen. AS zondag spelen wij thuis tegen Weert D1 en hopen wij ook weer op uw support.