Wedstrijdverslag 14 oktober HC Helmond H1 – HC Naarden H1

Nieuws afbeelding

Wie had dat van te voren gedacht, na 5 competitie wedstrijden bovenaan te staan in de nieuwe overgangsklasse met 13 punten. Deze lijn van top resultaten willen we maar al te graag doorzetten. Op zondag 14 oktober staat de topper tegen Naarden Heren 1 op het programma. Gelukkig spelen we op ons eigen veld, dat normaal gesproken veel vertrouwen geeft en zeker met de aanmoediging van onze supporters langs de lijn!

We begonnen de wedstrijd met een running-press op de verdediging van Naarden. Dit resulteerde meteen in een kans die omgezet werd in de eerste strafcorner van de wedstrijd. Helaas werd deze niet benut. Enkele minuten later werd aan de andere kant van het veld door het slordige uitverdedigen van de bal, een strafcorner bemachtigd door Naarden. Deze werd door een directe sleeppush verzilverd in een doelpunt 0-1. In de volgende 20 minuten was Helmond duidelijk de betere partij. Dit leidde tot veel kansen en één doelpunt gemaakt door Bart Koolen 1-1. Helaas is het ons niet gelukt de score uit te breiden in een voorsprong voor rust. De Kansen werden wel gecreëerd maar niet omgezet in doelpunten.

De tweede helft begonnen we zwak! Waar we in de veronderstelling waren in de rust door te kunnen drukken, gebeurde het tegenovergestelde. De grootste kansen ontstonden voor Naarden, vaak door een ongelukkige situatie aan Helmondse zijde. De 1-2 werd fout gestopt en belande ongelukkig voor Helmond in de stick van de spits van Naarden. De 1-3 ontstond doordat de hoge bal niet aangenomen werd, waardoor de spits een 1op1 situatie kreeg op onze goal en scoorde. De 1-4 was een benutten strafbal. Dit allemaal in 10 minuten tijd. Het meest vervelende aan deze wedstrijd was de blessure die ontstaan is aan de hamstring van onze keeper Laurens de Groot. Die hierdoor hoogstwaarschijnlijk de eerste helft van het seizoen niet meer in actie kan komen.

We hadden nog 20 minuten om het recht te zetten, dit hebben we dan ook geprobeerd. Maar helaas werden de kansen die wij kregen niet omgezet in een doelpunten. Totdat uiteindelijk Laurens Helmes uithaalde met zijn backhand 2-4. In de laatste fase van de wedstrijd hebben we onze goalie nog gewisseld (tweezijdige reden) voor een extra speler, het wilde helaas niet baten. Eindstand 2-4, hierdoor is de ongeslagen thuiswedstrijden reeks die 2,5 jaar geleden is ingezet doorbroken.

Wij willen graag iedereen bedanken voor de goede support langs de lijn en we nodigen jullie uit voor de wedstrijden deze week. Komende donderdag spelen we een uitwedstrijd in de Goldcup tegen IJsseloever H1 om 20:30. Het beloofd weer een spannende pot te worden, de winners plaatsen zich voor de 3de ronde en zondag 21-oktober staat de belangrijke competitie wedstrijd uit tegen de gedeeld nummer 2 op het programma Leonidas H1 om 14:45. Winnaar van deze wedstrijd pakt de koppositie in Poule A.