Junioren Hockey

Welkom bij Hockey Club Helmond! Bij HC Helmond kun je op alle leeftijden hockeyen of starten met hockeyen. Naast de wekelijkse trainingen waar je alles leert over de sport, speel je met je team in het weekend mee in de competitie. Bovendien organiseren we naast de trainingen en de competitie door het jaar heen allerlei activiteiten die het hockeyen nóg leuker maken. Op deze pagina’s vind je alle informatie over hockeyen bij HC Helmond. Wil je je aanmelden vul dan het inschrijfformulier in.

Selectie Jeugd
Ieder jaar starten in mei de (pre)selectie voor de Jeugd. Tijdens deze periode gaan de dingen net even anders dan in 'normale' trainingsweken. We hebben geprobeerd om alles zo te plannen dat anderen er zo min mogelijk last van hebben, maar soms zijn er toch veranderingen die op iedereen van toepassing kunnen zijn. Lees daarom de informatie over de (pre)selectie goed door, dan weet je zeker dat je alles weet! Dit is niet alleen belangrijke informatie voor hockeyers die meedoen aan de (pre)selectie, maar voor alle leden. Er staat namelijk ook in of er trainingen vervallen of bijvoorbeeld op een ander veld plaatsvinden. 

Wil je een proefles volgen, of heb je vragen dan kun je contact opnemen met het bestuurslid Hockey via [email protected].

Ben je tussen de 10 en 18 jaar oud en wil je hockeyen bij HC Helmond, dan hoor je bij de junioren van de club (Jeugd). De junioren van HC Helmond zijn kinderen in de D, C, B en A Leeftijdscategorie zoals vastgesteld door de KNHB.

Ieder jaar in april inventariseren we welke jeugdleden doorgaan met hockeyen en wie bij wie in het team zou willen. Op basis daarvan worden de teamindelingen gemaakt voor het volgende seizoen. Zodra alle jeugdleden zijn ingedeeld volgt de indeling op deze website.

Trainingen en wedstrijden en selectie
Op ongeveer 10-jarige leeftijd gaan de kinderen in een D-elftal spelen Zij spelen op zaterdag een wedstrijd en trainen als het kan 2x op een doordeweekse dag. Welke dagen en tijden dit zijn wordt in de zomer (grote vakantie) duidelijk als het trainingsschema voor het nieuwe seizoen wordt gemaakt. De wedstrijden worden gefloten door een jeugdscheidsrechter. Meestal tegelijk met de overgang naar de middelbare school, gaan de kinderen over naar de C-categorie. Hier spelen ze twee jaar, vervolgens twee jaar B, twee jaar A, en dan volgt de overgang naar de (jong)senioren in het jaar dat zij 18 worden.

Op zaterdag worden de competitiewedstrijden gespeeld. Vanaf de D jeugd kennen we Top teams, Opleidingsteams en Breedteteams. Gedurende het seizoen worden alle kinderen beoordeeld via een spelervolgsysteem mbv trainers, coaches en selecteurs. Daarnaast zijn er in het voorjaar pre-selectietrainingen waaraan alle jeugdleden mee kunnen doen.

Deze pre-selectietrainingen zijn ook open voor jeugd van andere verenigingen. Wil je meedoen met de pre-selectietrainingen dan moet je je hiervoor aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar [email protected] of door het inschrijfformulier in te vullen via de website (LINK). Voor onze eerste teams (A1, B1, C1 en D1) gelden andere procedures. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met het bestuurslid Hockey via [email protected].

Trainingstijden
Hieronder leest u de trainingstijden van de verschillende teams. Deze kunt u ook makkelijk en snel opzoeken in LISA. HC Helmond werkt met een digitale omgeving (LISA) waarin alle informatie te vinden is over trainingen en wedstrijden. Met behulp van uw lidnummer kunt u zich aanmelden voor LISA. Op deze website vindt u meer informatie en uitleg over LISA. Heeft u andere vragen over LISA dan kunt u contact opnemen met het secretariaat via [email protected].

Coach en teammanager
Om de competitie en alles wat hierbij komt kijken in goede banen te leiden, heeft ieder team naast een trainer en een coach ook een teammanager nodig. Nadat de teamindeling bekend gemaakt is, komt het nieuwe team bij elkaar. Samen worden dan de taken verdeeld. Denk onder andere aan een rijschema maken, mededelingen doorgeven, en een aanspreekpunt aanwijzen namens het team. Voor de prestatieteams gelden andere afspraken, die worden met de teams onderling besproken.

Materialen
Voor zowel de trainingen als de wedstrijden zijn er diverse materialen beschikbaar bij HC Helmond. Denk aan pionnen, keeper spullen enzovoorts. Aan het begin van het seizoen worden keeperstassen uitgedeeld en ontvangt u tegen een nader te bepalen borg een tas met trainingsmaterialen. Deze borg krijgt u aan het einde van het seizoen, bij het inleveren van geleende materialen, retour.

Zaalhockey
Vanaf de D-jeugd bestaat de mogelijkheid om mee te doen met zaalhockey in het winterseizoen. Je kunt je hiervoor aanmelden in het najaar, de oproep hiervoor komt in de nieuwsbrief maar wordt ook via de teammanagers verspreid. De breedteteams trainen één keer per week in de zaal, voor de prestatieteams gelden andere afspraken. Wedstrijden vinden in de weekenden zowel op zaterdag als op zondag plaats. Het wedstrijdschema is makkelijk en snel per team te vinden in LISA.