Informatie

Kom hockeyen bij Hockey Club Helmond!

Hockey Club Helmond maakt het mogelijk het hockeyspel op een plezierige en veilige manier te beoefenen vanaf 4 jaar tot 80+. De grootte van onze vereniging maakt het mogelijk om elke speler op zijn of haar prestatie- en ambitieniveau te laten spelen, dus een sportief gebeuren voor elke generatie.

Hockey voor iedere leeftijd

Funkey (4-5 jaar) en Jongste Jeugd (6-9 jaar)

Doelstelling is deze kinderen spelenderwijs de basisbeginselen van het hockeyspel bij te brengen en laten ervaren. Ook de normen en waarden van het spelen in teamverband worden bijgebracht, zodat zij met meer plezier, veilig en niet vrijblijvend het spel leren spelen. Heeft u interesse? Schrijf uw kind in! Voor vragen en / of info mail je naar [email protected]

Junioren (10-17 jaar)

Doelstelling is om de jeugd op zijn of haar niveau zo goed mogelijk te leren hockeyen, om hen zodoende maximaal plezier te laten beleven aan de hockeysport. HC Helmond biedt de jeugd de gelegenheid om, naargelang talent en interesse, de basisvaardigheden (technisch, tactisch én sportmentaliteit) aan te leren. Zodoende ontstaat er een basis om de hockeysport bij de jeugd en de senioren, op prestatie of breedtehockeyniveau, met plezier en veilig te kunnen blijven beoefenen. Heeft u interesse? Schrijf uw kind in! Voor vragen en / of info [email protected]

Senioren (18 jaar en ouder)

Voor de volwassen hockeyers hebben we een breed aanbod aan mogelijkheden. We hebben onze selectieteams Dames en Heren, waarbij op hoog niveau wordt gehockeyd (in respectievelijk Overgangsklasse en Eerste Klasse). Er zijn de jong-seniorteams (waarbij vaak de uitstromers uit de jeugd worden ingedeeld) en verschillende Seniorenteams. 

Ook hebben we actieve teams voor de mensen met wat meer anciƫnniteit: onze Veteranen (35 jaar en ouder). Voor spelers die graag recreatief willen spelen (zonder competitie is er de categorie Trimhockey (vanaf 18 jaar zonder competitieverband)

Waar?

Aan de rand van het fraaie stadswandelpark De Warande ligt de sfeervolle accommodatie van Hockey Club Helmond. Een fantastisch mooi sportpark, met vier schitterende, verlichte kunstgrasvelden -waarvan 2 waterveld- en een gezellig clubhuis, is het decor waar ruim 1200 leden vrijwel dagelijks met veel plezier met hockey bezig zijn.

Wanneer?

Eerste helft seizoen loopt van begin september tot half december. Dan volgt een winterstop, met daarin voor veel teams een zaalcompetitie en begint de tweede helft van het seizoen meestal na de krokusvakantie en duurt tot medio juni. Daarna zijn er vaak toernooien waaraan de teams deelnemen.

Hoe word ik lid?

Ben je enthousiast geworden om te komen hockey bij HCH? Via de website kun je je inschrijven.