Wedstrijdverslag Helmond Dames 1 - Hopbel D1 (1-0)

Afgelopen zondag speelden wij thuis tegen De Hopbel Dames 1. Hieronder het wedstrijdverslag:

Het was een mooie zondagmiddag, veel zon en veel publiek langs de lijn. Vooraf gezien zou dit een van de ‘makkelijkere’ wedstrijden moeten zijn, maar dat bleek toch niet het geval te zijn. We waren zeker de betere ploeg, maar we wisten de eerste helft maar moeilijk de bal in de cirkel van Hopbel te krijgen. Verdedigend zat het allemaal goed in elkaar, waardoor Hopbel zelf ook niet gevaarlijk kon worden. Maar we wisten als we hier met drie punten van het veld af wilde lopen dat er toch iets moest veranderen.

Tijdens de thee in de rust werd ons dan ook verteld dat we met meer overtuiging moesten gaan hockeyen en meer vertrouwen moesten hebben in onze acties. De tweede helft zette we dan ook een aantal tandjes bij, wat resulteerde in meer cirkelpenetraties en ook veel corners. Helaas wilde de bal er maar niet in en kregen we onze kansen maar niet verzilverd. Totdat we een corner kregen, Iris de bal naar links aflegde en Lotte Dams hem erin flatste. Dit was een enorme opluchting voor ons en het smaakte ook naar meer. In het laatste deel van de wedstrijd probeerde we met man en macht nog een doelpunt te maken maar helaas bleef deze uit.

Hopbel zelf werd op een paar kleine uitbraken na niet gevaarlijk meer, mede omdat onze verdediging goed stond en de uitbraken allemaal goed werden afgebroken. Bij het verdedigen stak Pleuni er bovenuit, waardoor ze ook tot ‘women of the match’ werd benoemd. De eindstand bleef uiteindelijk steken op 1-0. We hadden gewonnen, maar toch waren we wat teleurgesteld omdat we wisten dat er meer in had gezeten.

We willen graag het publiek bedanken voor de support en hopelijk zien we jullie volgende week weer wanneer we gaan spelen in en tegen Son. Ook willen we jullie alvast uitnodigen voor de wijnproeverij die we met Dames 1 organiseren. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 12 december. Verdere informatie volgt nog, maar zet het alvast in je agenda!