Wedstrijdverslag Zwart-Wit Dames 1 – Helmond Dames 1

Afgelopen zondag stond de topper tegen Zwart-Wit op het programma. Zwart-Wit doet het erg goed, ze hebben pas één wedstrijd verloren en daarmee is het team koploper in poule C. Twee keer eerder hebben we tegen het team mogen spelen waarbij we beide een wedstrijd gewonnen hebben. Deze wedstrijd kon dus alle kanten op.

Voor ons was het erg belangrijk om de wedstrijd te winnen, zodat we onze positie in de top drie zeker zouden behouden en in konden lopen op de koploper.

De dag begon goed, prachtig weer, een goede teambespreking en vooral heel veel zin om de wedstrijd te spelen. Om 12.45 klonk het fluitsignaal en de wedstrijd was begonnen. We begonnen goed aan de wedstrijd, maar Zwart-Wit maakte het ons erg lastig. Ze zetten veel druk en wisten elkaar goed te vinden, waardoor wij erg verast werden.

De eerste kansen in de eerste helft waren voor Zwart-Wit. Met een paar gevaarlijke aanvallen, kwamen ze ver in onze cirkel, maar kwamen niet tot scoren. Uiteindelijk wist Zwart-Wit een strafcorner te veroveren. De corner werd benut door de bal goed in de hoek te plaatsen. 1 – 0 achter, maar de wedstrijd was nog lang, dus geen reden om de kopjes te laten hangen.

We bleven goed weerstand bieden en hockeyde goed en slim onder de druk van Zwart-Wit uit, wat tot kansen leiden. De eerste kans van de wedstrijd werd gevormd door Renée. Ze wist de tegenstander af te snijden en vrij uit te halen op goal, helaas was het schot niet goed genoeg daarmee was de kans voorbij.

Zwart-Wit kwam een paar minuten later via de achterlijn onze cirkel bezig. Ze gaven de bal voor, maar Marloes wist deze inzet te keren. Maar de bal bleef in de cirkel hangen, waardoor hij nog een keer voor werd gegeven, en deze keer met succes aankwam bij een speelster van Zwart-Wit, die de bal langs Marloes tikte. Het stond 2-0 voor Zwart-Wit en de eerste helft was bijna voorbij. Emma veroverde nog een corner, nadat ze hard werd aangepakt binnen de 23-meter lijn. Helaas wisten we deze corner niet te benutten waardoor we met een 2-0 achterstand de kleedkamer inliepen.

De tweede helft begonnen we scherper en feller aan de wedstrijd. Daardoor konden we de wedstrijd keren. Doordat we in de duels sterker waren en zeker nog de kans zagen om met punten naar huis te gaan creëerde we ook kansen. We wisten een corner te veroveren. Lotte Dams zag dat de eerste uitloopster snel was en wist haar snelheid tegen haar te gebruiken. Ze speelde de verdediging uit en passeerde met haar backhand de keepster. De stand werd nu 2-1, en de spanning was weer terug in de wedstrijd.

We waren redelijk aan elkaar gewaagd en aan beide kanten werden kansen gecreëerd. Helaas viel de bal gunstig voor Zwart-Wit een corner toegewezen kreeg. Zij wisten deze corner te benutten door de bal goed in te tippen. Daardoor werd de stand weer 3-1.

Vlak na het vallen van dit doelpunt, viel de bal gunstig voor ons. Lotte Dams wist weer de verdediging uit te spelen en de bal met haar backhand weer de keepster te laten passeren. En weer was de spanning terug in de wedstrijd. 3-2 en nog een aantal minuten te gaan. We probeerde nog een aantal aanvallen in te zetten, maar helaas zonder resultaat. De wedstrijd eindigde in een 3-2 stand. De punten gingen helaas naar Zwart-Wit.

We balen enorm dat we zonder punten naar huis zijn gegaan, maar we kijken vooruit naar aankomen zondag. Dan staat de wedstrijd tegen Geldrop op het programma. Het belooft een leuke wedstrijd te worden.

Wij willen graag onze supporters bedanken die afgereisd zijn naar Breda. Aanstaande zondag spelen we tegen Geldrop. We nodigen jullie graag uit om deze wedstrijd bij te wonen.