Wedstrijdverslag Helmond H1 – Venlo H1 (3-2)

Een heerlijke zondagochtend en volop de zon. Iedereen wist wat er moest gebeuren en de voortekenen waren goed! We moeten de 3 punten halen om nog voor de play-offs mee te doen.

Iedereen weet dat Venlo een lastige tegenstander van Helmond is en dat zij zich goed tegen ons wapenen. Bij de bespreking werd iedereen op scherp gezet om deze dag er hard te voor gaan knallen!

Na het fluit signaal werd al snel duidelijk dat Venlo er alles aan zouden doen om ons 3 punten te ontnemen. In de eerste helft kwamen we er ook achter dat het een lastige taak zou worden om tegen deze zaalhockey ploeg een goal te maken. Veel ballen die richting de cirkel gingen werden goed afgeplakt door een stick uit Venlo. Ondanks dat Helmond meer in de aanval was wist Venlo de eerste treffer te maken... 0-1, dit was ook meteen de stand in de rust.

In de rust hebben we te horen gekregen wat beter moest en ook heeft Floris ons nog aangesproken om te zorgen dat we in de tweede helft gingen knallen!

In het begin van de tweede helft zag je ook dat Helmond veel feller in de aanval ging en zag je dat Venlo zich op hun eigen 23-meterlijn gingen ingraven en om dan zo op hun manier te gaan verdedigen. Maar Helmond liet zich niet afschrikken en er werd vrij snel door onze Michiel gescoord die via een stick van venlo langs de keeper in de goal ging!! 1-1. Hierna maakte Venlo toch weer een goal... 1-2. Bij een strafcorner voor Helmond sleepte Floris, alleen de keeper hield hem tegen maar Floris probeerde het via de rebound maar werd op zijn stick geslagen en de scheids gaf na een overleg een strafbal aan. En ons sleepkanon die pusht de bal loeihard in de linker onderhoek net boven de plank, onhoudbaar dus!! 2-2. Helmond bleef aanvallen en in de laatste minuten van de wedstrijd werd er vanuit de lange corner een bal via via in de stick van Boud gelegd en schiet vanuit een zeer lastige positie de bal langs de keeper in de goal!! 3-2. Dit was ook het einde van de wedstrijd en de scheids floot af en Helmond is de winnaar van deze spannende pot!

Hc Helmond Heren 1 wil graag de supporters die deze dag in grote getalen aanwezig waren om ons te steunen naar de zege thuis op ons eigen waterveldje tegen Venlo!! Tot volgende week bij de wedstrijd uit tegen HCAS Heren 1.