Wedstrijdverslag HOD Heren - HC Helmond Heren 1

Nieuws afbeelding

Zondag 8 april, een heerlijke dag om te mogen hockeyen met temperaturen boven de 20 graden, iets waar we lang op moesten wachten! Het was dan ook geen verrassing dat we op Valkenswaard mochten spelen, het lijkt namelijk altijd lekker weer als wij daar moeten hockeyen. Misschien zit het in de naam van de vereniging :)!

Eenmaal aangekomen op het sportcomplex van HOD, waar altijd een flinke wandeling aan vooraf gaat, hadden we de teambespreking al gehad. In de kleedkamer werden de laatste punten nog even doorgenomen en werd iedereen op scherp gezet. Althans, dat was de bedoeling want het waren de mannen uit Valkenswaard die de wedstrijd scherper begonnen. Binnen ongeveer 5 minuten wisten ze namelijk al te scoren. Gelukkig zag de scheids dat de assist werd gegeven met de bolle kant waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Nu we écht wakker waren kon ook voor ons de wedstrijd beginnen. In het begin van de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op, maar na ongeveer een kwartier spelen kregen wij meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal kansjes en in minuut 20 voor de tweede strafcorner. Door middel van een steenharde sleeppush richting de lijnstop wist Pistolen Paul de stand op 0-1 te brengen. Dit was ook de stand waarmee we gingen rusten.

Omdat het verschil van één doelpunt geen ruime marge was wilden we deze graag uitbreiden in de tweede helft, maar opnieuw was het begin van de tweede helft erg slordig. Binnen de minuut hadden we al een strafcorner tegen terwijl wij zelf de bal mochten uitnemen. Gelukkig stond Laurens weer uitstekend te keepen en hij wist alle corners goed te pareren. Op de eerste 5 minuten na hadden wij toch weer het betere van het spel, wat resulteerde in kansen, corners, en gelukkig nog een doelpunt. Een mooie snelle aanval over rechts werd door talent Hub via de achterlijn voorgegeven en door Luc binnen getipt. Luc wist later in de wedstrijd nog een keer te scoren, althans dat dachten we, maar helaas raakte alleen de verdediger van HOD de bal aan in de cirkel. Gelukkig wisten we de wedstrijd verder goed uit te spelen waardoor we de 3 punten weer mee naar Helmond wisten te nemen. Onze 9e overwinning op rij.

Komend weekend wordt een belangrijk weekend voor ons. Opnieuw hebben we een dubbelweekend, vrijdagavond spelen we uit in Oss de inhaalwedstrijd voor de competitie en zondag spelen we tegen koploper Venlo. Omdat Venlo dit weekend heeft gelijk gespeeld houdt dit in dat wij bij twee overwinningen het gat met de koploper kunnen verkleinen tot 2 punten. Daarnaast zijn wij als wij minimaal 4 punten halen officieel gepromoveerd omdat we dan niet meer verder kunnen afzakken dan de derde plaats. Wij willen iedereen die aanwezig was in Valkenswaard bedanken voor de support en uiteraard ook de fans uit Valkenswaard die ons hebben aangemoedigd. Graag zien we jullie komend weekend vrijdag in Oss en zondag op het eigen sportcomplex wederom langs de lijn staan, waar we zullen gaan proberen onze reeks van overwinningen door te zetten!