Wedstrijdverslag 16 september 2018 HC Helmond Heren 1 - Victoria Heren 1

Nieuws afbeelding

Voor velen van ons begon de dag wat vroeger dan normaal. Want in tegenstelling tot een normale thuiswedstrijd, waar we pas om half 2 aanwezig moeten zijn, moesten we ons dit keer al om half 12 melden om een gezamenlijke teamfoto te maken met Dames 1. Gelukkig was iedereen op tijd en hebben we een mooie foto van beide teams samen. Na de foto pakten we de eerste helft van de wedstrijd van Dames 1 nog mee voordat we aan de bespreking van de wedstrijd begonnen. Een bijzondere wedstrijd om verschillende redenen. Het was namelijk onze eerste wedstrijd in de nieuwe competitie tegen een team dat altijd in de overgangsklasse heeft gespeeld, en enkele seizoenen geleden nog speelde voor promotie naar de hoofdklasse. Daarnaast was het de laatste wedstrijd van onze oud captain Mark Hornman, die voor langere tijd naar het buitenland vertrekt om daar te gaan werken. Zeker het laatste was voor ons een goede motivatie om vol voor de winst te gaan.

Zoals afgesproken begonnen we de wedstrijd direct met hoge druk. We wisten dat Victoria aan de bal sterk was, dus we wilden voorkomen dat ze lekker in de wedstrijd zouden komen. Toch wisten ze zeker in de eerste vijf minuten vrij gemakkelijk onder onze druk uit te hockeyen. Gelukkig leidde dit, op een corner na, niet tot echt grote kansen. Doordat Victoria naar voren hockeyde werden de ruimtes achterin wat groter waardoor wij er snel uit konden counteren. Zo ook in minuut 6 waar Marco de bal onderschepte en Michiel wist te bereiken, die ineens in een 2 tegen 1 met Heling kwam te staan. Deze speelde ze mooi uit waarna Heling de bal in de touwen wist te werken. De eerste kans was meteen raak: 1-0 Helmond. Door de voorsprong kwamen we wat lekkerder in ons spel en kregen we meer balbezit. Rond de tiende minuut resulteerde dit in een tweede kans in de vorm van een strafcorner. Deze werd door onze specialist Paul zo hard binnen gesleept dat de keeper de bal waarschijnlijk pas zag toen deze tot stilstand gekomen was in het net. Twee kansen, 2 -0 voor Helmond. Het vervolg van de eerste helft ging redelijk gelijk op, al wist Victoria nog wel te scoren uit een tip-in. En eerlijk is eerlijk, het was een heerlijk doelpuntje via een tip in in de kruising.

De tweede helft verschilde niet veel van de eerste helft. Zoals verwacht kwamen we wat meer onder druk maar hier wisten we meestal redelijk onderuit te hockeyen. Victoria kreeg kansen om gelijk te maken maar wij braken ook een paar keer gevaarlijk uit om de 3-1 te maken. Zo ook in de 60e minuut. Uit een schot van Victoria die goed naar buiten werd gewerkt door onze keeper Laurens wisten wij een snelle counter in te zetten. Via de gebroeders Schueller en een paasje door de benen van Heling kwam de bal via Michiel opnieuw bij Thomas Schueller die hem verlegde naar Marco. Marco kwam uit op zijn verwoestende forehand en wist de bal hard binnen te slaan, waardoor we met nog 15 minuten te spelen op een 3-1 voorsprong kwamen. Dit wisten we vijf minuten voor tijd nog een keer te herhalen. Vanuit achteruit wist Mark met een backhand Heling te bereiken op het middenveld die hem direct op de opkomende back wist door te kaatsen. Die wist Beukers te bereiken die een uitstekende wedstrijd wist te bekronen met een doelpunt: 4-1.

Deze overwinning betekend dat we 6 punten hebben uit 2 wedstrijden in de nieuwe overgangsklasse. Vooralsnog een droomstart. We willen graag iedereen die ons afgelopen zondag heeft aangemoedigd bedanken, de grote getalen waarin jullie weer langs de lijn stonden gaf ons zeker een extra boost in de overwinning tegen Victoria.