Wedstrijdverslag MOP H1 - Helmond Heren 1 (1-2)

Na de 3-1 overwinning op H.O.D van vorig weekend stond de eerste mogelijke titelkandidaat op ons te wachten. Zoals ieder seizoen heeft MOP een sterke ploeg met een goed lopend middenveld en snelle, doeltreffende spitsen.

Eenmaal aangekomen in Vught stond, op een vrijwel leeg sportpark, de wedstrijd om 14.45 gepland. Beide teams draaiden een goede warming-up waarna de wedstrijd van start kon gaan. Al gauw bleek ons strijdplan goed te werken. We hielden de linies kort op elkaar door met een half-court press uit de startblokken te komen. Het eerste kwartier leverde voor beide teams weinig kansen op. Wij verdedigden goed en MOP kwam niet door ons verdedigende blok heen.

Na ruim een kwartier speelden we de bal rustig rond in de kom. Na lichte druk van MOP speelden Floris van de Broek en Paul Meijerink een twee tegen een uit op de rechter kant ter hoogte van de middenlijn. Na deze actie werd de bal naar de as gepassd, richting Marco die aan een van zijn welbekende solo’s begon. Eenmaal bij de linkerkant van de cirkel te zijn aangekomen liet hij zijn nieuwe Osaka-stick het werk doen. De bal verdween met een scherpe backhand in de rechter onder hoek; 0-1.

Tot aan de theepauze speelden we de wedstrijd rustig uit. Afgezien van een klein slippertje van een van onze verdedigers stichtte de Vughtse spitsen geen gevaar in onze cirkel. Keeper Laurens de Groot hoefde dus maar een keer attent te reageren.

Na 35 minuten goed te hebben verdedigd en zo nu en dan proberen uit te breken konden we rusten met een 0-1 voorsprong. Tijdens het de rust pasten we de tactiek weinig aan. Het stond goed dus waarom zouden we ons wedstrijdplan wijzigen was een van de gemaakte opmerkingen tijdens de rust.

Het eerste deel van de tweede 35 minuten verliep wederom goed voor ons. Zonder al te veel kansen weg te geven creëerden we zelf enkele kleine kansen. Echter wisten we de voorsprong niet te vergroten naar een veilige 0-2. Een kwartier voor tijd werd dit dan ook fataal. Een scherpe counter van MOP luidde de 1-1 in. Ondanks de tegenvaller lieten we de kopjes niet hangen. Kort na de tegentreffer werkte Michiel Beukers een bal op links met zijn backhand weg. Deze kwam bij Thomas Heling terecht die met een sterke actie een strafcorner wist te versieren. Via een perfect uitgevoerde variant wist Floris van de Broek het net te vinden; 1-2.

Alles werd er aan gedaan om de drie punten binnen te slepen. Waar we normaal gesproken op balbezit spelen werd in de laatste fase geen risico genomen. Hierdoor kwam MOP niet meer tot scoren en konden wij de drie punten mee naar Helmond nemen.

Al met al was het dus een geweldige teamprestatie. We kozen geen Man of the Match gezien het feit dat iedereen een vrijwel perfecte wedstrijd speelde. Het koffertje ging dus wel open maar wordt volgende week gevuld door coach Ruud Bouwman.

Komend weekend spelen we wederom een uitwedstrijd, deze keer tegen H.C. Eindhoven. We danken de meegereisde supporters en hopen dat zij, en wellicht nog meer fans, zondag in Eindhoven langs de kant zullen staan.